Nimbus Group AB är en av Europas ledande tillverkare av fritidsbåtar. Med ett skandinaviskt synsätt på design och funktion utvecklar vi båtar för dagens och framtidens båtliv. Produkterna präglas av sjövärdighet, funktionalitet och miljömedvetenhet. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer varumärkena Alukin, Aquador, Bella, Falcon, Flipper, Nimbus och Paragon Yachts för världsmarknaden. Nimbus huvudkontor är beläget i GKSS hamn i Göteborg. Vi säljer våra båtar till konsument via återförsäljare. Cirka hälften av vår försäljning går genom helägda återförsäljare och hälften via fristående återförsäljare. Omsättningen 2021 överstiger 1 miljard SEK och bolaget har ca 400 anställda.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Vill du vara med i vårt team och stärka vår produktionsförmåga att tillverka fritidsbåtar för dagens och framtidens båtliv? Nimbus Group AB är nu inne i en stark expansiv fas och vi söker dig med en gedigen erfarenhet inom konstruktion och 3D CAD-modellering för uppdraget som

Teknisk Chef till Nimbus produktion

Som Teknisk Chef har du fullt delegerat ansvar för samtliga produkter som produceras i vår produktionsanläggning i Lugnås, Mariestad. Du förväntas i din roll stärka och underhålla våra produkter och genomföra uppdatering enligt specifikationer med hänsyn till producerbarhet och ekonomi genom hela produktlivscykeln. Du driver och koordinerar det tekniska ansvaret för fabriken vid mottagandet och produktionsinförandet av nya projekt och modeller som tas fram av Nimbus Groups utvecklingsavdelning. I ditt uppdrag ingår även att initiera förändringar i nära samarbete med produktionen, inklusive förbättringsområden såväl i produktionsprocesserna som i kvalitetsarbetet. Du deltar aktivt i ditt teams dagliga uppgifter inom konstruktion och produktionssupport inklusive 3D CAD-användning. Du har ansvar för fabrikens produktdokumentation vilket även innefattar produkternas beredning i vårt affärssystem Monitor.
Teknisk Chef ingår i Lugnås produktions fabriksledning d v s fabrikens operativa styrgrupp och rapporterar till Platschef. Du leder en avdelning som består av fem personer inom konstruktion-, beredning- och dokumentationsarbete.

Den vi söker
För detta uppdrag söker vi dig som har erfarenhet inom produktion i en liknande roll samt även erfarenhet som projektledare med goda kunskaper inom konstruktion och 3D-CAD-arbete. Du har en gedigen teknisk grundkompetens med utbildning som högskoleingenjör eller högre alternativt har du en dokumenterad god yrkeserfarenhet. Det är av stor vikt att du förstår produktion och montering samt flöden och processer. Kulturen inom Nimbus bygger på en stark teamanda där prestigelöshet och lagspel är grunden för arbetssättet. Du har en mycket viktig funktion att fylla då du företräder Nimbus produkter och dess kalkyl. Det kommer därav att krävas att du har en mycket god pedagogisk och kommunikativ läggning att driva utvecklings- och förbättringsfrågorna genom den operativa styrgruppen och produktionsorganisationen. För att lyckas i uppdraget tror vi att du måste vara analytiskt lagd och kunna driva frågor både på ett övergripande strategiskt plan och samtidigt trivas med att verka tillsammans med produktionsorganisationen i de dagliga uppgifter som skall lösas. Då bolaget verkar på en internationell arena krävs att du behärska både svenska och engelska språket i tal och skrift.

Nimbus kan erbjuda dig
Nimbus kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en bransch där vi agerar på den internationella marknaden för fritidsbåtar. Med en driven Teknisk Chef och våra starka varumärken i Nimbus Group tar vi nu nästa steg i vår expansion. Vill du vara med oss på en stark tillväxtresa där din insats kommer att göra skillnad? Placeringsorten är Mariestad inklusive resor till huvudkontoret och olika intressenter.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se