Rosti is a global plastics injection moulding company and contract manufacturer to some of the world’s leading manufacturers in the packaging, consumer appliances, business machines and medical sectors. Rosti has production facilities in Sweden, Germany, Poland, Romania, UK, Turkey, China and Malaysia. The group employs some 2,700 co-workers, and our head office is situated in Malmö, Sweden. Rosti is owned by Nordstjernan, a Swedish family-controlled investment company with headquarters in Stockholm, Sweden.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Finance Director

Formsprutningsgruppen Rosti AS förvärvades 2010 av Rosti GP AB:s svenska ägare Nordstjernan. Tillsammans har ett team på 2700 anställda på 8 fabriker i Europa och Asien. Verksamheten i Gislaved har bedrivits sedan 1966 och är idag en av de största leverantörerna i Europa av förpackningar till livsmedelsindustrin. Verksamheten i Gislaved har ca 90 anställda.

Uppdraget
Som Finance Director har du ett helhetsansvar för att säkra och utveckla företagets ekonomifunktion. Du arbetar självständigt med analyser, uppföljningar, rapporteringar, budget- och prognosarbete samt ansvarar för redovisning och bokslut. Du har täta kontakter med övriga avdelningar och systerbolag i koncernen.

Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom business controlling där du förväntas ta en aktiv roll för att utveckla området. Du bistår verksamheten genom ekonomiska analyser och uppföljningar, men är också proaktiv och föreslår förbättringar av operativa nyckeltal.

Syftet med detta är att genom processförbättring och organisationsutveckling säkra positiva affärsresultat.

Inom ditt ansvarsområde finns även IT. Teamet består av ytterligare två personer inom ekonomi och IT. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Profil och personliga egenskaper
Vi söker en driven ekonom med erfarenheter av såväl operativt som strategiskt arbete inom ekonomi med tyngdpunkt controlling och affärsutveckling, gärna från ett tillverkande företag. Du har hög integritet och god förmåga att självständigt diskutera olika frågeställningar med chefer, VD och ledning.

I grunden har du en gedigen akademisk ekonomibas, kompletterad med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda ledaregenskaper, trygg i din roll och bygger ditt ledarskap på förtroende och involvering. Du har ändamålsenliga IT kunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vidare är du strukturerad, noggrann och resultatinriktad samtidigt som du har en analytisk blick och en god kommunikativ förmåga. Du är prestigelös och trivs med att arbeta i ett bolag med tillväxt. Effektivitet och snabbhet är något du värdesätter och du tvekar inte att ta dig an utmaningar.

Vi söker dig som är strategisk och framtidsorienterad. Du är en kreativ problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete, både inom och utom den egna organisationen. Du är drivande i att utveckla rutiner och arbetssätt.

Vi erbjuder ett uppdrag där du får stor möjlighet att påverka och utveckla organisationen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se och uppstart av processen sker efter jul- och nyårshelgen.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se