Tenzo är ett privatägt företag som ligger i Smålandsstenar, Sverige. Vi utvecklar, tillverkar och tradar möbler till återförsäljare på en bred internationell marknad. 95 % av vår produktion går på export till stora butikskedjor och onlinehandlare runt om i Europa, framför allt till Frankrike, Tyskland, Schweiz, Benelux och Norden. Vi omsätter ca 160msek och har ca 65 anställda. Under 2021 har vi ökat vår omsättning med nästan 25% och målet är att uppnå 200msek inom två år. Tenzo är ett företag i Gunnar Johansson Gruppen med säte i Gnosjö och med systerbolag som Gnosjö Konstsmide och Gnosjö Klimatprodukter.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Som ett led i vår tillväxtresa söker vi nu en

Inköpschef

Tenzo är i en stark tillväxtfas och vi söker nu en inköpschef som vill vara med och utveckla företaget till nästa nivå. Vår nuvarande inköpschef går i pension och Tenzo tar chansen att utveckla tjänsten till en möjlighet att verka på global nivå. Vi erbjuder dig utmaningen att leda den strategiska inköpsfunktionen med fokus på att säkerställa samt utveckla vår material- och leverantörsbas utan att kompromissa lönsamhet, kundrelationer eller kvaliteten på den färdiga produkten.

Dina ansvarsområden omfattar att förstärka vår leverantörsbas, avtals- och prisförhandlingar, operativt inköp, bidra med utveckling av övergripande strategi inom bolaget, supportera verksamheten med att utveckla och styra en leverantörsbas mot högt uppsatta mål för leverans-, service-, kvalitets- och kostnadsnivå. Att optimera lagernivåer med hänsyn till tillgänglighet och totalkostnad är en viktig del. Du kommer även att fungera som stöd till säljavdelningen. Till din hjälp har du i dag en person i Sverige och två personer på vårt Asien-kontor som rapporterar till dig. Tjänsten ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Tenzo verkar i en internationell miljö och resor förekommer. Placeringsort är Smålandsstenar.

Du bör ha en akademisk examen inom logistik/inköp eller liknande alt. motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har flera års kommersiell arbetslivserfarenhet ifrån tillverkningsindustrin. Branschkunskap är meriterande men inget krav. Vana av att göra affärer med olika kulturer ser vi som väsentligt.

Vi vill att du har god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska (verbalt och skriftligt). Vi värderar egenskaper som affärsmässighet, driv, prestigelöshet och ledarförmåga. Vi tror att du äger en kreativitet och har en hög nivå av social kompetens.

Vi erbjuder en möjlighet att vara med på en intressant utvecklingsresa.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson tfn 0702 33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executive hemsida.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se