Uppsala Konsert & Kongress, UKK, som invigdes år 2007, är idag en av Nordens mest omfattande, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. På 14600 kvadratmeter och fem scener genomför Uppsala Konsert & Kongress årligen cirka 250 kulturevenemang. Här ryms allt från klassisk musik till stående konserter, internationella gästspel och stjärnartister, jazz, folkmusik och världsmusik.

UKK:s programplanering och verksamhet står inför en stark utveckling av vårt framtida utbud av upplevelser som skall präglas av hög konstnärlig kvalitet, hög ambition av internationella gästspel och hög kvalitet på möten och events. I husets många flexibla lokaler anordnas varje år hundratals möten, mässor, större konferenser, kongresser och internationella nätverksträffar. Vårt mål är att vara världsklass på värdskap, upplevelser, musik och möten och en plats där alla är lika välkomna!

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Vill du vara med och driva vår utvecklingsresa? Till Uppsala Konsert & Kongress söker vi nu en

Teknikchef

Som Teknikchef har du ett fullt ut delegerat ansvar för scen- och konferenstekniken i produktionsprocessen med fokus på produktion, planering och bemanning. Teknikchefen har ett strategiskt ansvar i hur UKK skall rusta sig tekniskt och med rätt kompetens säkerställa genomförande av konserter och konferenser. Du förväntas driva den scen- och konferenstekniska agendan så att vi når våra högt uppsatta ambitioner. Du säkerställer de tekniska förutsättningarna och en optimal bemanning av teknisk kompetens för vårt genomförande av konserter, events, kongresser och möten. I ditt ansvar ingår bland annat:

• Teknisk planering på lång och kort sikt inklusive prioriteringar och resursstyrning
• Kvalitetssäkra arbetssätt och åtagandet för bokade arrangörers arrangemang och events
• Att vara väl insatt i program- och konferensplaneringen för att uppnå en optimal och resurseffektiv planering av teknisk utrustning och rätt bemanning
• Löpande upprätthålla och säkerställa kontaktnätverket av frilansande tekniker och bemanningsföretag i branschen
• Schemaläggning och arbetsledning av den tekniska bemanningen
• Att säkerställa att scenteknisk personal visar gott värdskap gentemot gästande artister, publik, konferensdeltagare och andra externa samarbetspartners och arrangörer samt ett gott medarbetarskap gentemot medarbetare, kollegor och chefer.

Du förväntas i rollen hålla dig uppdaterad inom det scentekniska området så att vi successivt och proaktivt utvecklar vår teknik och kompetens för framtida utmaningar. Teknikchefen ingår i avdelningen Program & Event och ingår UKK:s ledningsgrupp.

Den vi söker
För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har en bred erfarenhet inom såväl konsertområdet som inom konferens- och mötesverksamhet. Vi söker därför dig med erfarenhet från liknande uppdrag som ledare, chef, scenteknisk producent eller motsvarande i större konserthus, scenkonsthus eller från större mäss- eller eventarrangör. För uppdraget har du en relevant utbildning alternativt dokumenterat god och relevant yrkeslivserfarenhet. Du behöver ha en bred och god teknisk kunskap inom det scentekniska området (ljud, ljus, film/video) och goda kunskaper inom digital teknik i övrigt samt även erfarenhet att arbeta i olika IT-system, exempelvis Microsoft Dynamics.
UKK:s program- och konferensplanering är omfattande och komplex och för genomförandet ställs höga krav på din förmåga att optimera en kostnadseffektiv bemanning av teknisk personal. För att lyckas med detta har du ett väl utvecklat kontaktnätverk inom branschen. Vidare ställs också höga krav på din förmåga att introducera och säkerställa UKK:s arbetssätt och rutiner samt att din personal förstår att arbeta med vårt värdskap.

Som ledare utgör du en stabil ledning för din personal och för organisationen som helhet. Du är trygg i dig själv och i din kompetens som du gärna delar med dig av. Att organisera, planera och skapa en tydlig struktur att förhålla sig till och arbeta i är naturligt för dig. Du är drivande och får saker genomförda samtidigt som du är analytisk med förmåga att prioritera och finna goda lösningar på komplexa problem. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Det är också viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du är lyhörd och konstruktiv gentemot olika målgrupper. Du skapar goda hållbara relationer och samarbeten samtidigt som du har integritet med förmåga att uttrycka din mening.

Vi erbjuder
Uppsala Konsert & Kongress erbjuder en möjlighet att vara med i uppbyggnaden av verksamhetens framtid. Är du en scentekniskt erfaren ledare som söker en positiv utmaning, som sporras och inspireras av höga ambitioner och vill bidra med din kompetens så att vi når framgång och levererar bredd och djup i programsättningen – då är du välkommen att sända oss din intresseanmälan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se