Axelent Group består av de fyra företagen Axelent AB, Axelent Engineering, Axelent Solutions och Axelent Safe-X. Gemensamt för de fyra bolagen är visionen om att göra industrin konkurrenskraftig, säker och lönsam genom automatisering, säkra lösningar, effektiva rutiner, funktion och kompetens. Axelent AB är det största bolaget inom gruppen och har i sin tur ett 10-tal helägda dotterbolag och ytterligare ett 50-tal agenter runt om i världen. Axelent Group har cirka 350 anställ¬da och majoriteten av de anställda finns på huvudkontoret i Hillerstorp, men organisationen finns även i Europa, Asien och USA. Läs mer om oss på http://www.axelent.se

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Head of Product Management

På Axelent är vi sanna entreprenörer med fokus på stabil tillväxt – att växa som företag men också att hjälpa våra kunder och leverantörer att växa och bli framgångsrika. Vi lär oss av våra misstag och har viljan och förtroendet att testa nya saker och nya tankesätt. Vi går alltid in för att göra vårt bästa och arbetar mot högsta kvalitet. Axelent är en platt organisation, med korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Vi söker en Head of Product Management. Du får en central nyckelroll i en global koncern med mycket ansvar och överblick över stora delar av verksamheten.

Uppdraget
Som Head of Product Management är du ansvarig för allt som berör bolagets produkter. Du leder produktavdelningen som består av ytterligare två produktspecialister och en koordinator. Med tanke på Axelents ambitioner och tillväxtstrategi kommer denna avdelning växa de kommande åren.

Tillsammans med teamet är du organisationens produktspecialister med nära samarbeten internt såväl som med externa samarbetspartners. Du håller en nära kontakt med våra dotterbolag för att fortsätta utveckla vårt erbjudande samt verkar för en konkurrenskraftig produktportfölj. I uppdraget ingår även att ha god kommunikation med marknaden och genom att förstå, analysera och ta in information från marknaden och partners, gör du behovsanalyser för att veta vilka produkter företaget ska satsa på och utveckla framåt.

Du och teamet är med i ett tidigt skede i framtagande av nya produkter och har ett nära samarbete med övriga avdelningar som marknad, R&D och inköp. Du ansvarar för våra produkters livscykel och också utifrån ett CSR perspektiv vilket är viktigt för oss. Du kommer även stödja marknadskommunikation, lanseringar och prognoser. Vidare driver och deltar du även i strategiskt arbete för att utveckla verksamheten långsiktigt.

Du rapporterar till bolagets koncernchef/VD. Placeringsort är i Hillerstorp.

Profil
Vi söker dig som har erfarenhet av ovanstående och är tekniskt och analytiskt lagd men även lyhörd för att kunna förstå verksamhetens behov och vad som behöver göras. Då detta är en central roll i företaget ser vi att du har god förståelse för produktutvecklingsprocessen och är en van projektledare. Du drivs och har vana av förändringsarbete samt har ett genuint intresse att utveckla både processer och organisation för att hela tiden bli lite bättre.

Du har goda ledaregenskaper och vill anta utmaningen att ta en nyckelroll och driva Axelent vidare på sin tillväxtresa. Du främjar öppenhet och förtroende, har fokus på verksamheten och ett starkt affärsmannaskap. Som person är du tydlig och är en god kommunikatör. Du har en helhetssyn och kan skapa en arbetsmiljö som stimulerar samarbete, gemensamt ansvarstagande, utrymme för nyfikenhet och ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att underhålla och utveckla dina relationer såväl inom Axelent såväl som med externa intressenter. Du är strukturerad, analytisk och har en positiv grundsyn samt agerar prestigelöst. Vidare ser vi att du som söker denna tjänst har ett tekniskt intresse och brinner för utveckling.

Utbildningsmässigt ser vi att du har en relevant högskoleutbildning samt att denna är kompletterad med för uppdraget relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda IT-kunskaper och behärskar Office-paketet. Eftersom vi är en global koncern utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se