BLS grundades år 1988 och har sedan dess utvecklat, tillverkat och sålt ett komplett sortiment av lagerinredning. Företaget är beläget i Hillerstorp Småland där konstruktion, produktion och försäljning finns samlat under ett och samma tak. BLS arbetar huvudsakligen med försäljning mot kunder inom branscher så som industri, tredjepartslogistik och bygghandel. BLS omsatte 2020 cirka 100 miljoner och har 34 anställda. Missionen är att skapa och utveckla lagerlösningar för företag som vill effektivisera sin lageryta med en målsättning om att bli Nordens ledande leverantör av lagersystemlösningar.
Läs mer om oss på https://blsab.se/

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en lösningsorienterad och strukturerad

Konstruktionschef

Uppdraget
Som Konstruktionschef har du både det operativa och strategiska ansvaret för all konstruktionsverksamhet på bolaget. Du kommer att ha en nära dialog med tillverkning, marknad/sälj och kunder där du leder det konstruktiva arbetet i utvecklingsprojekt för att ta fram kundanpassade produkter. Du är ett viktigt bollplank till sälj och marknad när det gäller beräkningar och lösningar avseende konstruktiva frågeställningar.

Du planerar, följer upp och utvärderar konstruktions- och designuppdrag samt resursplanerar konstruktionsuppdragen. Du ansvarar vidare för internt godkännande av konstruktionsunderlag avseende kvalitet, driftsäkerhet, produktionsvänlighet och överensstämmelse med tillämpliga standarder. Du bidrar också till utveckling och förvaltning av system, processer, riktlinjer och rutiner inom konstruktionsområdet. Du ansvarar även för och genomför mindre utredningar kring tekniska projekt kopplat till produktionen.

Du som Konstruktionschef blir en viktig del i bolaget där vi gärna ser att du utmanar oss och övrig organisation genom att bidra med förbättringsförslag och idéer för vår fortsatta utveckling och tillväxt. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Profil
Vi söker dig som har en förmåga att ta egna initiativ och eget ansvar. Du har en god förmåga att leda andra och en naturlig fallenhet till att strukturera upp processer. Du är vidare lösningsorienterad och strukturerad. Då rollen innebär många kontaktytor söker vi dig som trivs bra i en koordinerande roll där din kommunikativa och sociala förmåga kommer till sin rätt. Du sätter kunden i fokus och har en tydlig start och målbild i dina projekt. Du är prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet. Du har en mycket god samarbetsförmåga och lyssnar och tar in andras idéer och lösningar. Du har också en god pedagogisk förmåga och kan på så sätt leda och utbilda kollegor inom området.

Vi ser att du har arbetat med konstruktion inom tillverkande industri, gärna inom lager/logistik, pallställ, ”shuttle” system eller kranlager. Vi vill att du har erfarenhet av statiska beräkningar inom konstruktion, likaså kunskaper inom CAD eller liknande. Tidigare erfarenhet av FEM beräkningar/utmattning är ett plus. Du bör ha erfarenhet av europeiska standarder (EN 1090, EN 15512, EN 15520, EN 15529, EN 15539).

Utbildningsmässigt vill vi att du har en universitets- eller högskoleutbildning (t.ex. ingenjör inom Samhällsbyggnad/Maskin) samt att denna är kompletterad med för uppdraget relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda IT-kunskaper och behärskar Office-paketet.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se