Euroform är en högteknologisk utvecklare och producent av produkter och lösningar till våra kunder kan vara både färdiga produkter från ax till limpa eller plastkomponenter till kunder i hela världen. Stora kundgrupper är världsledande tillverkare av tunga fordon, entreprenadmaskiner, försvarsindustrin, medicinteknisk industri och tillverkare av utomhusprodukter.

Euroform omsätter ca 500 miljoner kronor med ca 150 medarbetare. Vår målsättning är att bli ett av de ledande företagen inom våra segment i norra Europa. Vår vision är att vara en ansvarstagande organisation och genom medarbetarnas engagemang och kompetens är vi den mest efterfrågade samarbetspartner för kunder och leverantörer.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Roger Johansson
070-881 13 10
roger.johansson@finnvedenexecutive.se

Euroform är nu in i en spännande och utvecklande fas och söker därför nu en

Produktionschef

Arbetsuppgifter
Produktionschefen har det övergripande ansvaret för produktionen på Euroform men man ska också ha ett helhetsperspektiv som involverar hela verksamheten inom Euroform.
Huvudfokus för tjänsten är att leda produktionsorganisationen i uppnåendet av funktionella och finansiella mål som stöder affärsplanen och att säkerställa att det finns lämplig kvalificerad och utbildad personal för specifika uppgifter och produktionsområden. Du ser till att man kontinuerligt förbättrar alla aktiviteter och på så sätt ökar effektiviteten och mervärdet i produkten och produktionen.

Till ansvarsområdet hör bland annat:
• Helhetsperspektiv och se till hela företaget bästa i varje situation
• Upprätta strategi, handlingsplaner och budget för att nå uppsatta mål, både för egna enheten och som bidrar till att hela företaget gör detsamma
• Kontinuerlig förbättring, ständigt söka efter möjligheter att förbättra system och förfaranden. och öka produktiviteten
• Utarbeta och driva rutiner och processer för optimal kvalité
• Hantera produktionsverksamheten för att producera kvalitetsprodukter som uppfyller kundernas krav och att de produceras effektivt och levereras vid överenskommen tid
• Rapportering och uppföljning av nyckeltal
• Analys av nyckeltal
• Hantera och kontrollera alla aktiviteter i enlighet med produktionsplanen

Det kommer vara viktigt att öka effektiviteten och maskinutnyttjandet i befintlig maskinpark samt att minska ställtiderna. Man önskar att nå ett Oee-tal på minst 85%. Det finns en utmaning med små orderstorlekar. Man ser att man också kan behöva öka kapaciteten genom nya maskiner i fabriken så erfarenhet av att ta fram relevanta business case för den typen av investeringar är meriterande. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen, placeringsort Tranås.

För att lyckas i rollen
Vi tror du är en erfaren teknikförstående Produktionschef med mycket driv och som ständigt arbetar med ett förbättringsperspektiv. Du trivs med en ledande roll och är självgående samt orädd, du tar egna beslut och utmanar när du tycker du har rätt.

• Erfarenhet som Produktionschef i minst 5 år från en liknande organisation med resultatansvar inklusive personalansvar
• Kommer från tillverkningsindustrin. Gärna arbetat i en kundorderstyrd processindustri.
• Relevant erfarenhet inom områdena produktion, logistik/distribution och personalhantering
• Erfarenhet av att arbeta med förbättringar
• Praktisk kunskap om operational excellence, LEAN, Six Sigma-metoder, 5S
• Kunskap om IATF för att minska variationer i produktionen och för att förbättra effektiviteten i tillverkningen
• Utmärkta kommunikationskunskaper (muntligt och skriftligt)
• Möjlighet att utveckla effektiva arbetsrelationer på alla lednings- och personalnivåer
• Van att leda människor, coacha, motivera och engagera medarbetare

Vad vi erbjuder
En spännande och utvecklande resa där man kommer att få en stor påverkan på fortsatt framgång.

För mer information om tjänsten:
I denna rekrytering samarbetar vi med FINNVEDEN EXECUTIVE kontakta rekryteringskonsult Roger Johansson tfn +46 708 811 310 för mer information om tjänsten. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast.

För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via vår hemsida. Börja med att trycka på ansökningsknappen nedan. En bekräftelse på mottagen ansökan skickas alltid till den angivna e-postadressen.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Roger Johansson
070-881 13 10
roger.johansson@finnvedenexecutive.se