Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudande omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter ca 33 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för ca 97% av intäkterna. Med drygt 5700 medarbetar, över 240 butiker och tre centrallager, förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Regional Försäljningschef Butik

Ahlsell söker nu nästa Regionala Försäljningschef till Stockholm för att fortsätta driva den lönsamma utvecklingen av butiksverksamheten som idag omsätter 1,5 miljard med 170 medarbetare på totalt 26 anläggningar.

Som Regional Försäljningschef Butik har du ett fullt ut delegerat ansvar för Ahlsells butiksverksamhet i Stockholm och Uppland som idag omfattar 20 butiker och 6 Workwear enheter. Här får du arbeta med relationsförsäljning och ledarskap i branschens ledande bolag och utveckla vår konkurrenskraft på lång och kort sikt. Vi söker dig som har gedigen ledarerfarenhet inom butiksförsäljning, som med strategisk och taktisk förmåga utvecklar vårt koncept, vår regionala närvaro och coachar vår försäljningsledning och vår butikspersonal.

Tillsammans med övrig försäljningsorganisation förväntas du leda, utveckla och samordna butikernas verksamhet. Till din hjälp har du två direktrapporterande säljchefer, 20 butikschefer och 6 Workwear chefer som säkerställer att våra kunder får en enklare vardag. Du ingår i region Stockholm ledningsgrupp och rapporterar till Regionchef Stockholm.

Den vi söker
För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du behöver ha branscherfarenhet från liknande verksamhet med erfarenhet av relationsförsäljning från försäljningsverksamhet B2B och B2C med upparbetat butiksnätverk. Relevant arbetslivserfarenhet med dokumenterat goda kunskaper och resultat är av stor vikt för uppdraget har du till det högskoleutbildning med inriktning på ekonomi och marknad är det positivt men ej krav.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda genom andra och ditt sätt att utveckla både koncept och människor för att nå framgång. Som person har du förmåga att kombinera ditt affärsmannaskap med ett situationsanpassat ledarskap som bygger på att du coachar och stödjer dina medarbetare att driva aktiviteter för att nå uppsatta mål och resultat. Att arbeta nära dina närmaste medarbetare, staka ut tydlig riktning och följa upp är ytterligare ingredienser i ditt arbete samtidigt som du bygger en stabil intern samverkan mellan butikerna och övriga i säljorganisationen. Som person är du genuint intresserad av människor, prestigelös och inger stabilitet utifrån trygghet i kompetens och erfarenhet. Är du till det starkt engagerad, resultatinriktad och trivs i uppdrag som ställer krav på strategisk och taktisk förmåga i kombination att hantera operativa frågor då är förmodligen detta uppdrag helt rätt.

På Ahlsell är mångfald och inkludering ett viktigt strategiskt område, detta vill vi att du är med och utvecklar hos oss.

Ahlsell kan erbjuda dig
Ahlsell är marknadsledande och ett av de starkaste varumärkena i branschen. Du kommer till ett expansivt och lönsamt bolag med internationell verksamhet. Hos Ahlsell säljer du inte bara produkter, du erbjuder också våra kunder effektiva logistiklösningar och tjänster som skapar värde i deras processer. Ahlsell erbjuder dig en utvecklande roll med stor variation. Ahlsell är en organisation med stort hjärta och med en öppen och hjälpsam kultur där du som Försäljningschef blir en förebild för din organisation.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast dock senast den 29/10. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se