LGT Logistics är Nordens ledande specialist inom möbellogistik. Skräddarsydda koncept för möbeltillverkare, importörer, grossister och detaljhandlare i kombination med högkvalitativa transporter har gjort att LGT Logistics har fått förtroendet att hantera möbellogistiken för många välkända nordiska möbelföretag. LGT Logistics AB omsätter cirka 330 miljoner SEK och har ca 150 anställda med kontor och lager i Tibro. Bolaget är nyligen uppköpt av NTG, Nordic Transport Group.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en säljande

Försäljningschef

LGT Logistics AB befinner sig i en expansiv fas. Vi agerar på en marknad i snabb utveckling. Vi jobbar med en ganska kundunik och lösningsorienterad försäljning i en nisch inom transport och logistik för möbler. Detta gör att vi i hög utsträckning säljer kundunika lösningar snarare än standardkoncept.

Som försäljningschef för LGT Logistics AB, kommer du att ansvara för företagets försäljning av transport-, och lagertjänster. Rollen är bred i sitt innehåll från den egna säljinsatsen till ansvar för strategisk försäljningsutveckling av företagets tjänster. Du har ett ytterst ansvar för att leda och styra försäljningen och leverera lönsam tillväxt. Du kommer i din roll vara chef över försäljningsavdelningen som idag består av dig plus tre medarbetare. Fokus ligger på att utveckla befintliga kunders affärer och attrahera nya kunder i de viktiga satsningsområden vi har identifierat. Som sälj-, och marknadsansvarig rapporterar du direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Tjänsten innefattar tjänsteresor inom Sverige men även utanför Sverige, då främst inom Norden. Kontor och operativ verksamhet finns i Tibro.

För att lyckas i rollen krävs (din bakgrund o profil)
- Att du drivs av att sälja, själv och genom andra.
- Att du har några års vana att vara försäljningschef med personal-, marknads-, och budgetansvar. alternativt arbetat som säljare under en längre period och vill ta steget upp till chefsrollen.
- Att du är kundorienterad och tycker det är roligt med affärsutveckling.
- Att du har haft framgångar med konsultativ försäljning av tjänster.
- Att du drivs av att göra goda affärer och att leda din avdelning mot uppsatta mål och resultat.
- Att du trivs i en ledande roll och att du har lätt för att motivera, coacha och utveckla personal och avdelning.
- Att du trivs med att vara en aktiv part i ledningsarbetet.
- Att du behärskar engelska i tal o skrift samt att du har goda kunskaper i MS-Officepaketet.
- Att du har en bakgrund inom transport-, lager- och logistiksektorn.

Vad erbjuder vi?
Ett utvecklande uppdrag i ett väl inarbetat företag med mål att expandera. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas tillsammans med företaget.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se