Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter med huvudkontor i Oslo, Norge. Hydro har aktiviteter inom alla marknadssegment för aluminium, med försäljning och handelsaktiviteter i hela värdekedjan och med mer än 30 000 kunder. Med över 100 års erfarenhet och produktion av förnybar energi, teknologi och innovation stärker Hydro kundernas och samhällets livskraft genom att utforma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar.
Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydro, med cirka 2,5 miljarder SEK i omsättning och cirka 800 anställda. Vi är marknadsledande inom strängpressning, ytbehandling och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport, automotive med mera. Vi har produktion i Vetlanda och Finspång. Läs mer på http://www.hydro.com

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en engagerad och affärsdriven

Inköpschef

Tjänsten
Dina ansvarsområden omfattar att bidra med utvecklingen av den övergripande inköpsstrategin och att supportera verksamheten med att utveckla och styra en leverantörsbas mot högt uppsatta mål för leverans-, service-, kvalitets- och kostnadsnivå. Du ansvarar vidare för att tillsammans med inköpsteamet utveckla den strategiska planen och sätta mål för inköpsarbetet. I ditt ansvar ligger att stödja, leda och fördela arbetet och driva arbetet med att utveckla inköpsområdet samt teamet.

Dina arbetsuppgifter kommer att spänna över ett brett område från inköpsprocesser och relaterade rutiner, avtals- och prisförhandlingar samt leverantörsbedömningar. Du kommer att driva inköpsprojekt initierade lokalt, regionalt, centralt. Tillsammans med inköpsteamet kommer du att utveckla befintliga leverantörer samt aktivt söka och bygga upp nya alternativa leverantörer. Du är vidare ansvarig för att löpande rapportera nyckeltal och måluppfyllelse samt den strategiska planen.

Som Inköpschef har du ansvar för en organisation på ca 10 medarbetare, varav 5 st är direktrapporterande. Medarbetarna finns i Vetlanda samt Finspång. Som Inköpschef ingår du i ledningsgruppen för Supply Chain och rapporterar till bolagets Supply Chain Director. Placeringsort kan vara Vetlanda alternativt Finspång.

Profil
Vi söker dig som har en god erfarenhet av att driva ett affärsorienterat inköpsarbete i en koncern. Du har ett antal års ledarerfarenhet av liknande chefsuppdrag inom tillverkande industri. Du har god erfarenhet av att arbeta med målstyrning/uppdragsledning samt att arbeta med detta i en större organisation. Du har erfarenhet av förhandling, påvisade kostnadsreduceringsprojekt samt tvärfunktionellt arbete. Du har vidare erfarenhet av att arbeta i en större organisation med tillhörande rapportering och matrisorganisation.

Som person är du lösningsorienterad med förmåga att driva, motivera och utveckla verksamheten både vad gäller teknik och kompetens hos medarbetarna. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar dina medarbetare för att uppnå gemensamma mål. Leda, organisera, genomföra och följa upp är nyckelord för dig.

Utbildningsmässigt vill vi att du har en universitets- eller högskoleutbildning samt att denna är kompletterad med för uppdraget relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda IT-kunskaper och behärskar Office-paketet. Eftersom vi ingår i en internationell koncern utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se