Ekoligens AB tillverkar miljövänliga klädhängare av formpressat papper och är resultatet av ett innovationsprojekt som drivits av Ekoligens AB i samarbete med den svenska modebranschen och den svenska skogs- och massaindustrin. Uppdraget var att utveckla klimatsmarta, biohållbara klädhängare med minimal miljöpåverkan och samtidigt ett bra verktyg för klädindustrin till varumärkesbyggnad. Det finns ett stort intresse för denna nya miljövänliga produkt från marknaden. För mer information besök http://www.ekoligens.se.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Roger Johansson
070-881 13 10
roger.johansson@finnvedenexecutive.se

Ekoligens är inne i en spännande tillväxtresa och söker nu en

Chief Financial Officer - CFO

Har du en önskan om att verka i en ledande roll i ett innovativt entreprenörsbolag med starka ägare.

Som CFO har du en central roll att i team med VD skapa en trygg och stabil ekonomi- och finansfunktion som stöd för bolagets utveckling och tillväxt. Du deltar i bolagets utveckling och tillväxtresa både i Sverige och internationellt i en bred roll som CFO. Du agerar stöd för VD och ledningsgruppen i affärsstrategiska, finansiella och administrativa frågor och beslut kombinerat med mycket operativt arbete i genomförande av olika uppgifter hands-on. Ditt uppdrag blir att säkerställa bolagets uppföljning, rapportering och regelefterlevnad gentemot kapitalmarknaden, aktieägare, styrelse, bolagsledning och övriga intressenter såväl nationellt som internationellt. I uppdraget har du fullt ut delegerat ansvar att utveckla, driva och leda ekonomi- och finansprocesserna, rapporteringen och tillhörande administrativa aktiviteter. CFO ingår i bolagets ledningsgrupp och förväntas bidra till bolagets ekonomistyrning, affärsutveckling, budgetprocess inklusive uppföljning samt utgöra bollplank och stöd för VD och bolagets ledning. I uppdraget ingår också att som stöd för VD driva uppgifter inom området för IR.
CFO är föredragande i styrelsen och rapporterar till VD.

Den vi söker
Vi söker dig med minst 3–5 års erfarenhet i rollen som CFO från noterat alternativt riskkapitalägt bolag. Gärna från bolag med egen produktutveckling, produktion och försäljning. Har du dessutom erfarenhet från tillväxtbolag i din karriär är det meriterande. Du är väl insatt inom redovisning i enlighet med IFRS redovisningsregler. I grunden har du en examen inom Master of Finance eller Business Administration.

Du är väl insatt i de olika verksamhetsdelarna inom ett bolag och har utvecklat en starkt kommersiell förståelse för samspelet inom resultaträkningens intäkter och kostnader. Vidare har du erfarenhet av budgetprocessarbete, att bidra till förbättringar och väl underbyggda beslut så att bolagets tillväxt och mål kan uppnås. Du har även erfarenhet av arbete i olika uppgifter inom IR.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du trivs med att bygga en stabil plattform för ekonomifunktionen med processer och rutiner för trygghet i bolagets tillväxtresa. Som person är du affärsinriktad, analytisk och starkt handlingskraftig men har samtidigt sinne för detaljer. Du skapar stabilitet genom ditt sätt att leverera kvalitetssäkrade underlag, är lösningsorienterad med hög integritet. Uppdraget kommer att ställa höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga och att du behärskar utöver svenska även det engelska språket i tal och skrift.

Ekoligens erbjuder
Ekoligens erbjuder, förutom marknadsmässiga villkor, dig ett arbete i en entreprenöriell miljö och en spännande utvecklande resa på ett företag som har en ny stark miljövänlig produkt. Ekoligens är inne i en starkt expansiv fas där din insats kommer att göra skillnad. Placeringsort är Kungälv där också den 8000 kvadratmeter stora produktionsanläggningen finns.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Roger Johansson tfn +46 (0)70-88 11 310. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Roger Johansson
070-881 13 10
roger.johansson@finnvedenexecutive.se