Salix Group driver, utvecklar och förvärvar verksamheter med produkter och erbjudande till den nordiska bygg- och industrimarknaden. Våra största produktkategorier är beslag, förnödenheter, insatsvaror och emballage, med vi har även ett starkt erbjudande av produkter för hem och trädgård samt lant- och skogsbruk. En utpräglad entreprenörsanda, ett stort branschkunnande och engagemang med strävan att alltid förbättra är kännetecknande för hela Salix Group. Vår medarbetarfilosofi handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare med en arbetsplats som engagerar, där man förväntas ta ansvar för sitt och bolagets resultat och utveckling. Vi strävar efter att skapa trivsel, delaktighet och utrymme för varje medarbetare att utvecklas till sin fulla potential. Detta berikar vår kultur och bidrar till vår gemensamma strävan att alltid förbättra.

Salix Group omsatte 2 700 MSEK och hade 600 anställda under 2020. Salix Group är en koncern inom Volati, noterade på Nasdaq OMX Nordic. Salix Group Består av 13 bolag och är indelat i tre affärsområden; Bygg & Förnödenheter, Gård & Hem samt Beslag & Industri. Beslag & Industri består i sin tur av företagen Habo Gruppen AB, Pisla Oy, Duschprodukter Sweden AB samt Sörbö Industribeslag AS. För mer information, besök oss på http://www.salixgroup.se.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker till Salix Beslag & Industri en affärsdriven och ansvarstagande

Koncernredovisningschef

Nu finns det möjlighet för dig som vill arbeta i en börsnoterad, internationell och snabbföränderlig miljö med ett självständigt ansvar för bokslutsarbete, koncernredovisning och rapportering.

Vi söker en Koncernredovisningschef till Salix Beslag & Industri.

Din roll
På Salix Beslag & Industri erbjuds du en kvalificerad och självständig roll i en expansiv och framgångsrik koncern där du samverkar med samtliga ekonomifunktioner, med ett övergripande ansvar för koncernredovisningen. Du får en viktig roll i arbetet med att vidareutveckla processer och rutiner inom redovisningsområdet och förväntas axla ett stort ansvar.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
• Framtagande av årsredovisning enligt K3
• Koncernredovisning och konsolidering sker enligt IFRS
• Utveckla rutiner och processer för intern kontroll, rapportering, analys och uppföljning inom koncernen och gentemot dotterbolagen
• Ansvara för integration av finansiell rapportering och utbildning av ekonomipersonal vid förvärv
• att stötta bolag inom Salix Beslag & Industri med kassaflödesanalyser
• proaktiv stöttning gentemot bolagen i syfte att de ska kunna agera självständigt
• driva olika projekt (tex inom skatt och IFRS, systemstöd)
• Redovisningen för Salix Beslag & Industri
• Systemutveckling/Stödsystem
• Stötta och kvalitetssäkra redovisningen från dotterbolagen
• Säkerställa att inter company-transaktioner bokförs och rapporteras korrekt
• Hjälpa till med bolagens löpande redovisning, årsredovisning

Salix Beslag & Industris huvudkontor är placerat i Habo, strax utanför Jönköping.

Din profil
Du är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning och/eller revision. Du har god erfarenhet och relevant kompetens för att utföra ovanstående uppgifter. Troligen har du minst 3 - 5 års erfarenhet inom ansvarsområdet. Tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i ett börsnoterat bolag, annan noterad miljö eller revisionsbyrå är meriterande.

För tjänsten krävs goda kunskaper och erfarenhet av IFRS. Du har också erfarenhet av K3. Du behärskar något av marknadens koncernkonsolideringssystem. Om du har erfarenhet av Unit4/Ocra är det värdefullt, men ej ett krav. Vidare har du goda kunskaper i Excel. Då koncernen växer genom dels organiska initiativ, dels genom förvärv är förvärvserfarenhet önskvärt. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift då stort informationsutbyte även sker med koncernens dotterbolag placerade i Norden.

Vi tror följande egenskaper är viktiga för tjänsten:
• Självgående och drivande
• Noggrann, organiserad och ansvarstagande
• Analytisk förmåga och nyfikenhet i redovisningsfrågor
• Ser det som självklart att hjälpa till där det behövs inom avdelningen
• Tycker att redovisning och direktiv ifrån ägare är utvecklande och spännande

Salix Beslag & Industri erbjuder ett uppdrag i en aktiv och spännande internationell miljö med goda möjligheter till professionell och personlig utveckling.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se