Axelent Group består av de fyra företagen Axelent AB, Axelent Engineering, Axelent Solutions och Axelent Safe-X. Gemensamt för de fyra bolagen är visionen om att göra industrin konkurrenskraftig, säker och lönsam genom automatisering, säkra lösningar, effektiva rutiner, funktion och kompetens. Axelent AB är det största bolaget inom gruppen och har i sin tur ett 10-tal helägda dotterbolag och ytterligare ett 50-tal agenter runt om i världen. Axelent Group har cirka 350 anställda och majoriteten av de anställda finns på huvudkontoret i Hillerstorp, men organisationen finns även i Europa, Asien och USA. Läs mer om oss på http://www.axelent.se

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en affärsdriven

VD

Uppdraget
På Axelent Solutions brinner vi för att skapa innovation och produktivitet hos våra kunder.

Många av våra kunder står idag inför stora förändringar inom automation och digitalisering, det kan vara inom produktutveckling, processflöden, effektivisering eller i sin produktion. På Axelent Solutions har vi en bred mix av kompetens och erfarenhet genom hela produktcykeln i såväl digitala tjänster som fysiska produkter. Vi erbjuder lösningar inom PLM och mjukvaruutveckling samt konsulttjänster för produkt- och produktionsutveckling. Som partner till Dassault Systèms erbjuder vi PLM lösningar och programvara för 3D-design, ingenjörskonst, 3D-cad, modellering, simulering, data- och processhantering, som alla underlättar arbetet för våra kunder.

Som VD för Axelent Solutions har du ett totalansvar för verksamheten; försäljning, personal, budget och resultatansvar. Du skapar attraktiva erbjudanden för framtidens kunder då det finns en stor potential till fortsatt utveckling av bolaget. Som VD för Axelent Solutions erbjuds du en omväxlande roll där teknik, kundkontakter, coachning och affärsutveckling ingår i det dagliga arbetet.

Du rapporterar till gruppens koncernchef. Placeringsort är i Huskvarna.

Profil
Vi söker en person som önskar ta nästa steg i sin utveckling. Rollen erbjuder möjligheten för en driven, självgående, strukturerad och affärsinriktad person att realisera bolagets fulla potential. För att lyckas krävs hårt arbete, jordnära personlighet och att du inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Du kommer att ges stora möjligheter att påverka bolagets utveckling vilket förutsätter en individ som är energisk, som vill och kan leda, entusiasmera och utveckla personal.

Du har goda ledaregenskaper och vill anta utmaningen att ta Axelent Solutions vidare på sin tillväxtresa. Du främjar öppenhet och förtroende, har fokus på verksamheten och ett starkt affärsmannaskap. Som person är du tydlig och är en god kommunikatör. Du har en helhetssyn och kan skapa en arbetsmiljö som stimulerar samarbete, gemensamt ansvarstagande, utrymme för nyfikenhet och ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att underhålla och utveckla dina relationer såväl inom Axelent Group såväl som med kunder. Du är strukturerad, analytisk och har en positiv grundsyn och agerar prestigelöst.

För att trivas i rollen är du självgående, driven och gillar omväxling samt förstår vikten av att lyssna in och utveckla dina medarbetares kompentens. Vidare ser vi att du som söker denna tjänst har ett tekniskt intresse och brinner för utveckling.
Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning och några års erfarenhet av ledande befattning. Du har tidigare haft personal- och resultatansvar, såväl som erfarenhet av försäljning. Du har också god kännedom om teknisk konsultverksamhet.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se