De senaste tio åren har Blåkläder tredubblat sin omsättning. I Svenljunga strax utanför Borås sker allt utvecklingsarbete - från produktutveckling, logistik och lager till marknadsföring. I våra fabriker i Asien producerar vi idag stora delar av vårt totala sortiment. Vi har 15 dotterbolag och cirka 350 medarbetare runt om i världen. Blåkläder är ett entreprenörsdrivet familjeföretag, det betyder att du kan gå hur långt som helst om du har vilja, kompetens och uthållighet. Vill du sätta avtryck runt om i världen? Välkommen till Svenljunga!

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en kommunikativ och strukturerad

Global Key Account Manager

Blåkläder är ett tillväxtorienterat entreprenörsföretag och det speglas väl i vår kultur och våra värderingar. Vi gillar i grunden att hålla det enkelt, kamratligt, ödmjukt och prestigelöst. Vi behöver stärka upp vårt internationella utvecklingsteam med ytterligare en person. Vi söker därför en Global Key Account Manager som ska driva Blåkläders internationella Key Account försäljning och som vill vara med och utveckla bolaget samt utvecklas tillsammans med oss.

Tjänsten
Som Global Key Account Manager kommer du vara delaktig och drivande i den tillväxtresa Blåkläder är ute på. Du kommer att agera som intern projektledare för olika typer av större affärsprojekt som har stor betydelse för vårt erbjudande. Du ansvarar för att identifiera nya affärsmöjligheter och upprätthålla viktiga relationer inom följande områden:

- Anbud och offertförfrågningar (Tenders & RFQ)
- Supporta och utveckla befintliga globala konton
- Stötta lokala KAM med ”cross border” möjligheter
- Bearbetning av nya kunder

Du förväntas aktivt uppsöka och medverka i större upphandlingar både inom den privata och offentliga sektorn. Du ansvarar även för att kontinuerligt uppdatera, coacha och utbilda kollegor som ingår i det globala KAM-arbetet och dess program för att bygga kunskap och informera om givna strategier. Du planerar och driver styrgruppsmöten och kommer att vara länken på Huvudkontoret i Svenljunga vid RFI, RFQ och utrullningar. Du kan också komma att ansvara direkt för vissa globala kunder och dess avtal.

Som Global Key Account Manager rapporterar du till koncernens Business Development Manager. Tjänsten är internationell och resor ingår i tjänsten.

Profil
Du är en driven person som trivs med både strategiska och operativa utmaningar. Du är ansvarstagande, kommunikativ, strukturerad, jordnära och har mycket god förmåga att skapa förtroende.

Vi vill att du har ett starkt affärsmannaskap. Du kan analysera och förstå affären ur flera perspektiv såsom det strategiska, långsiktiga och lönsamhetsmässiga. Du har ett tydligt eget ledarskap kombinerat med ett stort personligt ägarskap. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av en liknande roll i en internationell organisation med strategiskt ansvar för att bygga partnerskap på en global nivå mot multinationella företag.

Utbildningsmässigt har du relevant utbildning på universitet eller högskola kompletterad med relevant arbetserfarenhet. Du har relevanta IT-kunskaper och behärskar Office-paketet. Eftersom vi är ett internationellt företag och likaså rollen utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska (gärna ett tredje språk såsom tyska eller franska) i såväl tal som skrift.

Vad kan vi erbjuda?
Vi kan erbjuda en spännande och internationell roll där du kommer vara en avgörande faktor för hur vår framtid kommer att formas globalt! I vår värld finns det bara möjligheter och tillsammans tror vi att vi kommer göra skillnad på vår marknad. Hos oss får du möjligheten att bli en del och påverka i ett globalt och snabbt växande företag med höga ambitioner och stor gemenskap!

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se