Swede-Wheel AB är Skandinaviens ledande tillverkare av hjul. Vi jobbar med kunder på en internationell marknad inom alla branscher men med främsta fokus på kunder inom materialhantering och butiksinredning. Utöver direktkundsförsäljning jobbar vi även med ett brett återförsäljarnät i Europa.

Huvudkontor ligger ihop med vår tillverkande enhet i Hillerstorp. Vi har även ett systerbolag i Swede-Wheel QLC Ltd. i Ningbo Kina som både fungerar som en leverantör till Swede-Wheel AB och en egen producerande enhet som bearbetar/servar kunder i Asien och Oceanien.

Swede-Wheel har tydliga tillväxtmål och högt satta ambitioner. Vår mission är – Makes it easier – vilket har både ett tydligt kundfokus där vi ska erbjuda en tjänst som göra vardagen enklare för våra kunder och sätter tonen för hur vi ska utveckla vårt arbetssätt och våra processer internt. Swede-Wheel Gruppen omsätter ca 180 Mkr och är ca 70 anställda.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

SWEDE-WHEEL söker nu en marknadsinriktad

Produktutvecklingschef

Swede-Wheel är i en spännande tillväxtfas och söker nu en produktutvecklingschef som vill vara med och utveckla verksamheten vidare. Det är en övergripande och internationell roll där du kommer att bli involverad i både det operativa och strategiska arbetet för produktutvecklingen. Du blir en drivande och viktig spelare i vår tillväxtresa/utveckling som sortiments och utvecklingsansvarig. Du kommer att ansvara för ett team med såväl konstruktörer, kvalitetstekniker och projektledare. Du ingår i ledningsgruppen.

Vi utvecklar och utvecklas med inspiration från marknadens (våra kunders) behov, det är därför av stor vikt för oss att man i rollen har ett stort intresse för marknaden/våra kunder och strävar efter affärsmässig produktutveckling utifrån marknadens behov.

I produktansvaret leder, driver och fördelar du arbetet i gruppen och verkar för avdelningens tillväxt, resultat och utveckling. Detta innefattar att avdelningen ska vara effektiv och lönsam.

Utöver ovan är dina dagliga arbetsuppgifter att leda och driva projekt ifrån förfrågan/idé, genom konstruktion till produktionsfärdig och godkänd produkt för marknaden.
Du ansvarar även för att produkttestning och att vi har komplett och strukturerad data på alla våra produkter. I detta ansvar ingår även utveckling av testmetoder samt utrustning som krävs. Ditt arbete innebär också ett nära samarbete med vår verksamhet i Kina.

För att lyckas i rollen har du en akademisk utbildning, högskoleexamen, civilingenjör eller motsvarande. Vi ser också gärna att du har en marknadsinriktning. Du ska kunna utföra Ditt jobb på svenska och engelska.

Du bör du ha kunskaper inom och erfarenhet av:
- ledningsarbete i en R & D organisation med internationell verksamhet
- strukturerat R & D arbete från planering till genomförande
- arbete med datorstöd i utveckling – CAD etc.
- arbete med många och varierande kontaktytor
- praktiska kunskaper inom 3D konstruktion

För oss är det viktigt att du har ett engagerat och drivet ledarskap, en god social förmåga, är prestigelös, analytisk och strukturerad. Vidare är du kvalitetsinriktad, engagerad, uthållig, innovativ och nyfiken. Vi ser gärna att Du är bosatt eller beredd att bosätta dig i regionen samt att Du har resvana och en positiv inställning till resor i tjänsten.
Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i ett internationellt tillväxtbolag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson tfn 0702 33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executive hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se