XANO utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Verksamheten är uppdelad i tre affärsenheter och koncernen finns representerad i Norden, Estland, Nederländerna, Polen, Kina och USA. Koncernens nettoomsättning uppgår till ca 2,1 miljarder SEK och antalet anställda är ca 1 000. XANOs B-aktie är sedan 1988 noterad på Stockholmsbörsen. Läs mer på http://www.xano.se.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Det är viktigt för oss att fortsatt utvecklas och kunna ta vårt bolag till nästa nivå. Vi vill därför förstärka vår styrelse och söker nu en

Styrelseledamot

XANO är en industrikoncern som drivs av entreprenörer. Varje bolag inom koncernen har som mål att vara marknadsledande inom sin respektive nisch och kan genom hög tekniknivå och flexibilitet möta den krävande marknadens behov och önskemål. Våra affärer kännetecknas av hållbarhet och långsiktighet och förutom våra kundspecifika uppdrag utvecklar vi även egna produkter och lösningar.

Styrelsens viktigaste funktion är att leda och utveckla bolagets affärsverksamhet på ett så framgångsrikt sätt som möjligt. XANO är i början av sin resa och högt på agendan är tillväxt, förvärv, ny teknologi och utveckla vår organisation. Vår verksamhet är baserad på småländskt företagande och för oss är entreprenörskap viktigt.

Vi söker en person med stort driv, engagemang och integritet. Du är van vid entreprenöriella bolags sätt att agera, interagera och bedriva styrelse- och ledningsarbete. Du har strategisk höjd, affärspotential, ser möjligheter och trivs i en entreprenöriell kultur. Du har en erfarenhet ifrån industriellt företagande, B2B, som är i linje med XANO’s kultur samt en lång ledarerarenhet, gärna ifrån olika branscher. Med de utmaningar som vi står inför ser vi gärna att du har erfarenhet ifrån strategisk marknadsföring och försäljning. Har du kunskap inom digitalisering, IoT är det meriterande. Du har tidigare styrelseerfarenhet och då vi strävar efter en jämlik fördelning mellan könen i styrelsen välkomnar vi särskilt kvinnliga kandidater.

För mer information om uppdraget:
Kontakta FINNVEDEN EXECUTIVE, rekryteringskonsult Ulrika Danielsson tfn +46 702 33 81 67 för mer information om tjänsten. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via vår hemsida. Börja med att trycka på ansökningsknappen nedan. En bekräftelse på mottagen ansökan skickas alltid till den angivna e-postadressen.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se