Steelo AB i Bredaryd är specialiserade på tillverkning av produkter i tunnplåt. I en komplett anläggning utvecklar, tillverkar och säljer de förvarings- och exponeringslösningar, både som egna produkter och som kundunika lösningar. Företaget har idag ca 20 medarbetare och omsätter ca 40 MSEK. Sedan våren 2011 ingår företaget i koncernen Lagercrantz Group med verksamhet i åtta länder och som sedan 2001 är börsnoterat på OMX Stockholm och Nasdaq.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en engagerad och produktionsinriktad

VD

Steelo i Bredaryd kommer att inleda ett samarbete med sitt systerföretag Elkapsling, som tillverkar skydd för elektrisk och elektronisk utrustning. Steelo tillverkar plåtprodukter för bland annat förvaring och butiksinredningar. Elkapsling producerar skåp och kapslingar för elektrisk och elektronisk utrustning.

Samarbetet kommer att innebära att man kommer att kunna effektivisera produktionen och nå ut med sina produkter via varandras nätverk. En annan fördel med samarbetet är att båda företagen kommer närmare sina kunder och marknaden, för Steelos del i norra Sverige och för Elkapslings del i södra Sverige. Elkapsling kommer även att ha lager, viss produktion och försäljningskontor hos Steelo i Bredaryd.

Samarbetet inleds under hösten 2020 och kommer att utökas successivt fram till våren 2021, då Steelo kommer att bli ett dotterbolag till Elkapsling. Båda företagen ingår i Lagercrantz Group.

Tjänsten
För Steelo är produktionen hjärtat i hela verksamheten. Som VD förväntas man aktivt driva bolagets verksamhet mot att nå uppsatta strategiska och finansiella målsättningar på kort och lång sikt. Som VD har du ansvaret att på styrelsens uppdrag driva, utveckla och leda bolaget enligt fastställd affärsplan. Arbetet som VD innebär vidare att du är operativ ledare med ett brett ansvarsområde för verksamhetens olika funktioner, med fokus på produktion, samt för ett långsiktigt affärsutvecklingsarbete. Även om VD-uppdraget är produktionsorienterat har du ett helhetsansvar för verksamheten där ansvar för bolagets försäljning ingår.

Huvudsakliga ansvarsområden för uppdraget som VD är följande:

• Leda och utveckla bolaget samt driva den dagliga verksamheten på plats i Bredaryd
• Ansvarig för total leverans från produktionsenheten
• Produktivitet-, organisatorisk- och finansiell utveckling
• Utveckla arbetssätt för ökad effektivitet
• Utveckla organisationen och dess medarbetare, öka teamkänsla och lagarbete
• Framtagande av strategi och budgetarbete

Profil
Vi söker en person som önskar ta nästa steg i sin utveckling. Rollen erbjuder möjligheten för en driven, självgående, strukturerad och affärsinriktad person att realisera bolagets fulla potential. För att lyckas krävs hårt arbete, jordnära personlighet och att du inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Du kommer att ges stora möjligheter att påverka bolagets utveckling vilket förutsätter en individ som är energisk, som vill och kan leda, entusiasmera och utveckla personal. Intresse och kunskap inom teknik är en förutsättning för att kunna ta rätt beslut och leda verksamheten i rätt riktning.

Du har ledarerfarenhet av chefsuppdrag inom tillverkande industri. Du har god erfarenhet av att arbeta med Lean och målstyrning/uppdragsledning samt att implementera detta. Du har god insikt och övergripande kunskap inom produktion, kvalitet, underhåll, produktionsteknik, logistik och supply chain. Erfarenhet från lönsamhetsuppföljning, prognostisering, investerings-kalkylering och kapitaleffektiviseringar är meriterande.

För att fungera bra inom vår organisation tror vi att du är en kommunikativ, utåtriktad person som har lätt att skapa nya kontakter och bygga nätverk. En stor del i att lyckas med uppgiften ligger i att du har förståelse för produktion, kan identifiera områden för förbättring/effektivisering samt leda förändringsarbete. Du har ett tydligt affärssinne, kommersiellt driv och är entreprenöriell i din läggning.

Utbildningsmässigt har du förmodligen en högskoleutbildning eller annan relevant utbildning kompletterad med väsentlig arbetslivserfarenhet. Du har relevanta IT-kunskaper och behärskar Office-paketet.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se