Bufabs verksamhet handlar om engagemang, fart och förtroende. Vi levererar lösningar, inte produkter. Vi är en stor familj med starka entreprenörer med stora hjärtan och vi tror på personligt initiativ lokalt för att driva affären framåt. Vi är Solutionists.
Idag är Bufab gruppen över 1 300 medarbetare och 43 helägda dotterbolag i 28 länder. Våra medarbetare är vad som gör vår framgång. Vi erbjuder frihet, ansvar och utvecklingsmöjligheter i en
internationell miljö och i ett företag präglat av entreprenörer. Samtidigt bibehåller vi mycket av företagets familjekänsla som vi haft med oss sedan vi grundades 1977. Läs mer om oss på http://www.bufab.com

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Manager Accounting Service Center

Bufab Sweden är det största bolaget inom Bufab gruppen. Vårt huvudkontor är beläget i Värnamo tillsammans med vårt lager som också är koncernens centrallager.
Accounting Service Center ansvarar i dagsläget för redovisning och löneadministration för ett flertal nordiska Bufab-bolag.

Din roll
I rollen som Manager Accounting Service Center kommer du att ha ett helhetsansvar för den interna och externa redovisningen samt för bokslutsprocessen. Du arbetar strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom redovisningsavdelningen. I rollen innefattas personalansvar för 7 personer där du leder teamet och stöttar medarbetarna och bidrar till deras utveckling. Utöver detta arbetar du med bokslut, rapportering till koncernen samt är ansvarig för upprättandet av årsredovisningar samt inkomstdeklarationer. Du är delaktig i arbetet med löpande bokföring, redovisning och tar fram analyser och rapporter vid behov. Du rapporterar till koncernens Chief Accounting Officer.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter:
• Säkra att redovisning, bokslut och rapportering håller hög kvalitet, är korrekt och följer gällande lagar och regler och har väl dokumenterade avstämningar
• Upprätta månads- och årsbokslut
• Ansvara för moms, skatteredovisning, årsredovisning och deklarationer
• Intern- och extern rapportering
• Leda och utveckla teamet i nya arbetsprocesser, som kommer till följd av ökad automatisering
• Initiativtagande och drivande i förändringsprocesser tillhörande ekonomifunktionen
• Delta i eller driva utvecklingsprojekt

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du kan ha några års tidigare arbetslivserfarenhet som redovisningschef men du kan också ha jobbat ett antal år på en revisionsbyrå. Det är även viktigt att du har bra skriftliga och muntliga kunskaper i engelska eftersom mycket av den löpande kommunikationen inom koncernen sker på engelska. Du får gärna ha erfarenhet av Jeeves.

För att lyckas i rollen som Manager Accounting Service Center på Bufab Sweden AB är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du kan med ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat. Du trivs med att leda andra och att hjälpa kollegor till att prestera och utvecklas i sitt arbete. Du är bekväm i att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också förmåga att kunna se och prioritera ditt teams arbete från ett helikopterperspektiv. Att driva förändring motiverar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Vidare är du flexibel och förstår vikten av att se potentialen i dina kollegor. Du är självgående inom redovisning och har en god analytisk förmåga.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se