Strävan att ständigt utvecklas har varit vår drivkraft sen starten 1887. Med lång tradition, kunskap och passion för textil erbjuder vi idag smarta textila klimatlösningar för professionella inredningar och växthusodlare över hela världen. Vi är stolta över att skapa ett bättre klimat för människor och växter där våra produkters positiva effekter bidrar till en mer hållbar verksamhet för våra kunder. För att ligga i framkant med kvalitet, design och funktion, arbetar vi ständigt med process-, teknik- och materialutveckling, med kundens behov i fokus. All produktion sker i vår huvudfabrik i Kinna och i Qingpu (Shanghai). AB Ludvig Svensson är ett familjeägt företag i fjärde generationen. Koncernen omsätter 750 MSEK och har totalt 370 medarbetare i Sverige, Nederländerna, USA, Mexico, Kina & Korea.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Till vår produktionsanläggning i Kinna söker vi nu en

Produktionschef

I en röd tegelborg i Kinna i Västergötland ligger Svenssons textilfabrik. Här har vi haft vår tillverkning och vårt huvudkontor sedan förra sekelskiftet. Med lång tradition och expertis inom textil utvecklas och produceras textila lösningar som skapar ett bättre klimat för människor och växter och för en global marknad. Som produktionschef för AB Ludvig Svenssons produktionsanläggning i Kinna har du ett fullt ut delegerat ansvar att driva och utveckla den interna produktionen i Sverige för våra båda affärsområden interiör textil och klimatväv. Produktionen består av två produktionslinor som är direkt kopplade till våra affärsområden. Ditt uppdrag är att säkerställa bolagets förmåga att möta marknadskraven på produktionsvolym, ledtider och flexibilitet samt att säkerställa att vi har en kostnadseffektiv och konkurrenskraftig produktion för de båda affärsområdena.

Våra interna avdelningar R&D och Design utvecklar produkterna i nära samarbete med våra kunder men också i interna projekt där produktion har en tydlig roll som stöd och kompetens om förutsättningarna i produktion och att säkra kvalitet genom hela produktionsprocessen. Exempel på arbetsuppgifter som ingår i ditt ansvar:

• Optimera produktionsprocessen och dess resurser för respektive affärsområde
• Omfattande arbete med standardisering inom båda produktionslinorna
• Utveckla organisationen, processer och tekniker för att proaktivt möta framtida förutsättningar
• Fortsatt stärka vårt arbete med LEAN, 5s och ständiga förbättringar
• Driva och utveckla produktionens verksamhetssystem inklusive inre- och yttre arbetsmiljö
• Produktionskalkylering
• Driva utveckling av maskinparken i samarbete med vår CTO
• Arbete med kompetensutveckling samt med Svenssons kärnvärden

Till din hjälp har du en organisation med lång och gedigen erfarenhet inom textil produktionsteknik och processer, totalt 120 personer. Du driver arbetet tillsammans med dina arbetsledare och din produktions controller. Produktionschefen sitter med i Ledningsgruppen Sverige och rapporterar till VD.

Den vi söker
För detta uppdrag söker vi dig med dokumenterat god ledarförmåga och med erfarenhet från produktionsledning i tillverkande industri för en global marknad. Gärna från bolag med egen produktframtagning, försäljning, process- och produktion. Textil- och/eller materialkännedom är meriterande. I grunden har du en högskoleutbildning som ingenjör med inriktning på maskin, produktion eller liknande utbildning.
Kraven på en kostnadseffektiv produktion är centralt och är en utmaning i uppdraget. Att driva förändring i arbetssätt, hitta former för egenansvar i arbetet, driva LEAN, 5s och kompetensutveckling i kombination med att driva utveckling av teknik och automation m m kommer att vara fokusområden för uppdraget. Du behöver därför vara erfaren att driva utveckling för produktionstekniska frågor, organisation och för medarbetare.
Uppdraget kräver också ett nära samarbete med Design, R&D, Supply Chain, CTO m fl vilket ställer höga krav på din förmåga att kommunicera och agera lagspelare i våra interna processer. Du tillsammans med din organisation förväntas tillföra teknisk produktionskompetens och driva proaktiv utveckling i produktion för att möta framtida önskemål avseende design, kvalitet, miljö m m. För att lyckas krävs också att du är involverar dina arbetsledare och medarbetare i de arbetssätt som krävs i processerna för en optimal tillverkning och produktion.
Som person har du förmåga att verka strategiskt/taktiskt såväl som operativt, du har lätt för att prata med folk och har en god analytisk förmåga samt är intresserad av teknik. Som ledare är du drivande med glimten i ögat, en problemlösare, mål och resultatinriktad, lyhörd och har lätt för att få folk med dig. Vi verkar i en internationell miljö vilket kräver att du har god förmåga att hantera engelska språket i tal och skrift.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren, tfn 0707-12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast, dock senast 2020-07-01. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se