Mekka Traffic AB är både en serviceorganisation för tunga fordon samt moderbolaget i en koncern där även Bergkvarabuss AB, Ölvemarks Holiday, Scandorama, Traveller Buss AB och BK Buss AB m.fl. ingår. Företaget är delägare i det danska företaget Anchersen A/S samt det norska bolaget Busscharter.no AS. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter över 2,6 miljarder kronor och är ett av Sveriges största bussföretag med en modern fordonspark bestående av ca 1280 högklassiga fordon. Koncernen, inklusive intressebolag, sysselsätter ca 2200 årsanställda.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Mekka Traffic söker nu en

CFO

Uppdraget
Som ekonomichef har du ett helhetsansvar för att säkra och utveckla företagets ekonomifunktion. Du arbetar självständigt med analyser, uppföljningar, rapporteringar, budget- och prognosarbete samt ansvarar för redovisning och bokslut. Du har täta kontakter med övriga avdelningar och dotterbolag i koncernen.

Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom business controlling där du förväntas ta en aktiv roll för att utveckla området. Du bistår verksamheten genom ekonomiska analyser och uppföljningar, men är också proaktiv och föreslår förbättringar av operativa nyckeltal. Vidare är du aktiv i IT utvecklingen inom området. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. I din roll ingår att vara adjungerad i bolagets styrelse. Ekonomiavdelningen består idag av åtta personer.

Profil och personliga egenskaper
Vi söker en driven ekonom med erfarenheter av såväl operativt som strategiskt arbete inom ekonomi med tyngdpunkt controlling och affärsutveckling, gärna från ett större tillverkande företag. Du har hög integritet och god förmåga att självständigt diskutera olika frågeställningar med regionchefer, VD och ledning.

Utbildningsmässigt har du en högskoleutbildning inom ekonomi, kompletterad med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda ledaregenskaper, trygg i din roll och bygger ditt ledarskap på förtroende och involvering. Du har ändamålsenliga IT kunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vidare är du strukturerad, noggrann och resultatinriktad samtidigt som du har en analytisk blick och en god kommunikativ förmåga. Du är prestigelös och trivs med att arbeta i ett bolag i tillväxt. Effektivitet och snabbhet är något du värdesätter och du tvekar inte att ta dig an utmaningar.

Vi söker dig som är strategisk och framtidsorienterad. Du är en kreativ problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete, både inom och utom den egna organisationen. Du är drivande i att utveckla rutiner och arbetssätt.

Vi erbjuder ett uppdrag där du får stor möjlighet att påverka och utveckla organisationen.

Kontaktuppgifter och ansökan
För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson tfn +46 702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se