Specialist på långhålsborrning.
KMV är specialiserat på invändig bearbetning av långa detaljer, främst precisionsborrning. Bolaget borrar hål i längder upp till 14 m med diameterområde från 2 mm upp till 600 mm. Maskinrör, kolvar och borrör till gruvindustrin samt cylindrar och kolvstänger till hydraulikindustrin är exempel på produkter som framställs. Tillverkningen omfattar också kolvstänger till offshoreindustri och annan avancerad bearbetning. KMV har sin produktionsanläggning i Kungsör, omsätter 48 MSEK och har 23 anställda. Bolaget är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. http://www.kmv.se/start.
KMV ingår i affärsenheten Presicion Technology i den börsnoterade industrikoncernen XANO Industri AB, som omsätter ca 2 miljarder SEK. http://www.xano.se

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Till KMV söker vi nu en affärsinriktad

VD

Vi söker en ledare som kan utveckla bolaget till nästa nivå genom ökad försäljning och en tydlig struktur. Du har förmåga att skapa ett gott klimat och en attraktiv arbetsplats tillsammans med teamet, vilket bidrar till en god kompetensförsörjning i företaget. Bolagets storlek gör att du kommer att få ett brett ansvarsområde. Arbetet innebär såväl operativa som strategiska uppgifter. Du förväntas arbeta med att förverkliga framtagna mål och arbeta med de fokusområden som fastställs i företagets affärsplan. Du har det formella ansvaret som ingår i VD-rollen och avrapporterar verksamhetens utveckling till affärsenhetschefen i Precision Technology, XANO. Inom affärsenheten finns ett upparbetat samarbete där vi tillsammans arbetar för att utveckla våra bolag.

Uppdraget
Viktiga delar i tjänsten är att driva försäljningen genom att erbjuda hållbara affärer i goda relationer med befintliga och potentiella kunder. Värna om vår unika kunskap och arbeta för att skapa marknadens bästa kundvärde och att bli kundens förstahandsval. Du har resultat- och budgetansvar samt ansvar för att skapa lönsam tillväxt i bolaget. Du når målen genom att arbeta aktivt med ditt ledningsteam. Du stödjer, coachar och engagerar medarbetarna i en stimulerande miljö med ett högt engagemang.

Din profil
Du har erfarenhet från liknande verksamhet, kunder och branscher. Du har en bred bakgrund och har arbetat både med produktionsledning, marknad/försäljning och i ledande befattning. Du har tidigare kunskap om och arbetat med affärsplaner, strategi- och, budgetarbete samt erfarenhet av daglig styrning. Du har en akademisk ingenjörsbakgrund eller motsvarande. Viktigt är att du har en hög teknisk kompetens. Som person är du affärsinriktad och har ett kommersiellt driv. Du har en god förmåga att leda, engagera, utveckla medarbetare och underställd personal. Du är driven, uthållig och strukturerad. För oss är det av största vikt att du är trygg och prestigelös som ledare. Då vi verkar i en internationell miljö krävs att du utöver svenska språket behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder ett utvecklande VD-uppdrag i ett välmående företag med stor utvecklingspotential.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För ytterligare information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se