Blowtech är en ledande nordisk aktör inom teknisk formblåsning av plast. Blowtech producerar komplexa produkter till fordon, infrastruktur och övrig industri. Företaget har genom mångårig erfarenhet av formblåsning skapat sig en mycket stark marknadsposition i norra Europa. Blowtech har produktionsanläggningar i Sverige och Norge, vilka tillsammans omsätter 275M SEK och har 120 anställda. Blowtech GP i Gnosjö omsätter 105 MSEK och har 55 anställda. http://www.blowtechgroup.se
Blowtech ingår sedan 2018 i affärsenheten Industrial Products i den börsnoterade industrikoncernen XANO Industri AB, som omsätter ca 2 miljarder SEK. http://www.xano.se

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Vi söker en marknadsinriktad

VD

Vi söker nu dig som vill vara med i vår fortsatta utveckling och som vill leda och styra för att nå uppsatta mål. Vi söker en person som kan se verksamheten med entreprenörens ögon och som med stark initiativförmåga kan driva både verksamheten och lönsamheten vidare.
Som VD i Blowtech GP har du ansvaret för att driva och utveckla bolaget enligt fastställd affärsplan. Du leder, planerar och samordnar det strategiska och taktiska, men också det operativa arbetet inom företaget. En av dina huvuduppgifter är att med affärsmässighet, optimerad organisation och effektiva processer skapa förutsättningar för nya affärer hos såväl befintliga som nya kunder. Du har det formella ansvar som ingår i VD-rollen och avrapporterar verksamhetens utveckling till affärsenhetschefen i XANO Industrial Products.

VD-tjänsten kräver erfarenhet från ledande befattning med tillhörande försäljningsansvar. Erfarenhet från fordonsbranschen ser vi som en tillgång och kunskap från internationella affärer som en merit. Förmåga att skapa samarbete och gemensamma mål över gränserna är en förutsättning för att lyckas i tjänsten. Erfarenhet från branschen eller närliggande branscher är meriterande men inte nödvändig. Särskilt viktigt är dock att du har ett stort intresse för verksamheten och en dokumenterad affärsmässighet.

Som ledare är du en målinriktad coach och lagspelare med förmåga att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare och övriga intressenter. Du förväntas vara en synlig och entusiasmerande chef som skapar energi och engagemang bland dina medarbetare, samtidigt som du är en tydlig ledare. Som person är du kommunikativ och har en god förmåga att se helheten. I din personliga profil finner vi även affärsmässighet, god ekonomisk förståelse, förmåga att driva förändringsarbete samt entreprenörsanda. Tjänsten kräver en bred kommersiell erfarenhet och vana vid att arbeta med en kundkrets som ställer höga krav på service och samarbetsförmåga. Detta erfordrar i sin tur stort engagemang och teknisk förståelse liksom en stark egen drivkraft.

För att lyckas i uppdraget har du en akademisk utbildning eller motsvarande samt erfarenhet från tidigare uppdrag som VD alternativt försäljnings- eller divisionschef med intäkts- och kostnadsansvar.

Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande koncern som utvecklas positivt på flera sätt.

Se hur vi på Blowtech jobbar här http://youtu.be/baSWso9zt3g

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För ytterligare information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se