Nimbus Group är en av Europas ledande tillverkare av fritidsbåtar. Med ett skandinaviskt synsätt på design och funktion utvecklar vi båtar för dagens och framtidens båtliv. Produkterna präglas av sjövärdighet, funktionalitet och miljömedvetenhet. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer varumärkena Alukin, Aquador, Bella, Falcon, Flipper, Nimbus och Paragon Yachts för världsmarknaden. Nimbus huvudkontor är beläget i GKSS hamn i Göteborg. Vi säljer våra båtar till konsument via återförsäljare. Cirka hälften av vår försäljning går genom helägda återförsäljare och hälften via fristående återförsäljare. Omsättningen är beräknad till 900 milj SEK för 2019 och bolaget har 300 anställda.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Nimbus Group är i starkt expansiv fas och söker nu en

Eftermarknadschef

Som Eftermarknadschef inom Nimbus Group har du det övergripande och operativa ansvaret att utveckla och stärka vår service till eftermarknaden. Vår ambition är att över tid vara ”best-in-class” beträffande vår eftermarknadsservice inom fritidsbåtbranschen. Du äger det övergripande ansvaret för vår eftermarknadsorganisation och rapporterar till Marknadsdirektören Nimbus Group.

De arbetsområden som är högst prioriterade är reklamationshantering och försäljning reservdelar/tillbehör.

Reklamationshantering:
- Upprätta en förbättrad process för hantering av reklamationsärenden med tydliga regler och ramverk.
- Säkerställa god kommunikation mot marknaden med relevanta hanteringstider.
- Införskaffa, utveckla och implementera automatiserat system för reklamationshantering sammankopplat till vår ERP system (Monitor).

Försäljning av reservdelar och tillbehör:
- Definiera och paketera eftermarknadssortimentet samt dokumentera produktkategorier
- Förbättra logistikflödet för reservdelar i samarbete med inköp (leverantörer) och produktion
- Utveckla försäljningen av reservdelar och tillbehör, främst genom e-handel. Ambition att generera 3–4 gånger dagens försäljning inom några år.

Utöver dessa prioriterade områden så kräver rollen mycket goda ledaregenskaper. Som eftermarknadschef ansvarar du för ett team av människor placerade på olika orter där olika processer efterföljs. Här behöver man jobba nära det operativa och vara en mycket pragmatisk och tydlig ledare med vana att driva förändringsarbeten. Du är också den huvudsakliga kontaktpersonen mot våra återförsäljare och leverantörer beträffande eftermarknaden varför god kommunikationsförmåga är av stor vikt.

Vi söker dig som har flera års dokumenterad erfarenhet från liknande uppdrag. Gärna erfarenhet från bolag med starka varumärken och hög kvalitetsmedvetenhet. Du drivs av att skapa tydliga och smarta processer som syftar till att skapa nöjda kunder. Vi värdesätter högt att du genomfört liknande uppdrag som de vi beskriver ovan.
Nimbus Group kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en bransch där vi agerar på den internationella marknaden för fritidsbåtar. Vi är inne i en starkt expansiv fas där din insats kommer göra skillnad. Placeringsort är Göteborg alternativt Mariestad.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se