Wernersson Ost grundades 1930 och är Nordens största ostgrossist. Affärsidén är att köpa in, förädla och marknadsföra ett brett, attraktivt, internationellt profilerat ostsortiment till kunder i Norden och Baltikum.
Wernersson Ost AB utgör tillsammans med Wernersson Ost Danmark A/S i Töllöse i Danmark en koncern med ca 130 anställda och en omsättning på 950 mkr. Bolagets huvudkontor ligger i Ulricehamn, och ingår i den norska mejerikoncernen Tine SA.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en affärsdriven

CFO

Som CFO har du det övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen på Wernersson Ost. Tjänsten är bred, du kommer att arbeta med helheten inom ekonomi men även vara en viktig kugge i ledningens arbete med att driva och utveckla bolaget. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter
Som CFO ansvarar du för verksamhetens ekonomiplanering och uppföljning, budget, prognoser, finansförvaltning, ekonomiska utredningar och redovisning. Du förväntas även ha en aktiv roll som övergripande business controller och du kommer därigenom också vara operationellt aktiv i organisationen. Du deltar i många olika processer så som investeringar, kalkyleringar och valutasäkring.

Du stöttar den operativa verksamheten genom analyser och uppföljningar. Du är också proaktiv och föreslår förbättringar för att utveckla nyckeltalen i rätt riktning. Till din hjälp har du fyra medarbetare varav en av dessa är redovisningschef.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom, med examen från högskola eller universitet, med ett antal års erfarenhet från en liknande position i ett tillverkande företag. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i verksamheten, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Du har förmåga att tidigt identifiera problem samt vara lösningsorienterad. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bolag med internationell verksamhet.

Du är strategisk, framtidsorienterad och har ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete. Du är strukturerad, resultatinriktad och har en analytisk blick samtidigt som du är lyhörd och har en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du är prestigelös och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs. Utöver svenska språket behärskar du engelska både i tal och skrift.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se