Bolaget omsätter ca två miljarder SEK och har 2000 anställda.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker för kunds räkning en

IT-Chef

Uppdraget
IT är ett strategiskt viktigt område som bolaget ska utveckla starkt framåt. Detta för att säkerställa utvecklingen av moderna system och digitalisering samt effektivisering av rutiner och processer. En väsentlig del i IT-utvecklingen är att förbli konkurrenskraftiga och långsiktigt kostnadseffektiva vilket medför att verktyg och system utvecklas.

Som IT-chef arbetar du med såväl strategiska som operativa frågor. I det strategiska arbetet ligger tyngdpunkten på den digitala transformationen av hela bolaget samt att driva utveckling och förbättring av en modern IT-verksamhet i ett affärsdrivet tillväxtbolag. I de operativa delarna i ledarskapet ligger ansvaret för systemutveckling, infrastruktur och IT-drift. I denna roll kommer du att leda och driva IT-avdelningens arbete med att skapa hållbara och moderna lösningar med utgångspunkt från både kund- och affärsperspektiv samt säkerställer en informationssäker, robust och kostnadseffektiv drift och support i IT-plattformen.

Profil och personliga egenskaper
Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område, tex systemvetenskap, data/IT, ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant. Du har dokumenterad, erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med IT-frågor inom tjänstesektorn samt erfarenhet som IT-chef eller motsvarande.

Vidare har du god vana av IT-baserad tjänsteutveckling. Vi ser att du som ledare har stor egen erfarenhet av moderna arbetsmetoder, digitalisering, systemutveckling och beställning av IT tjänster. Att arbeta projektorienterat är ett naturligt arbetssätt för dig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du självgående, prestigelös och ansvarsfull. För att lyckas i uppdraget behöver du vara lösningsfokuserad och noggrann. Du är en kommunikativ teamspelare som har mycket att bidra med och är lyhörd för andras initiativ. Du är en trygg ledare som trivs med att ha många kontakter både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktuppgifter och ansökan
För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se