Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuteriindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 110 medarbetare. Vi är en del av Stena Metallkoncern som har sitt huvudsäte i Göteborg.

Hos oss blir du en del av en arbetsplats där vi arbetar tillsammans, respekterar varandra och är stolta över vad vi levererar. Tillsammans är vi med och bidrar till ett hållbart samhälle.

Läs mer om oss http://www.stenaaluminium.com, eller besök vår LinkedIn-sida http://www.linkedin.com/company/stena-aluminium/

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Ekonomichef

Uppdraget
Som ekonomichef för Stena Aluminium har du ett helhetsansvar för företagets ekonomifunktion. Du arbetar självständigt med uppföljningar, rapporteringar, analyser, budget- och prognosarbete och ansvarar för bokslut. Du har täta kontakter med övriga avdelningar och koncernledningen. Du bidrar i ledningsgruppens strategiska affärsdiskussioner. Tyngdpunkten i tjänsten är inom controlling och affärsutveckling samtidigt har Du har ett stort intresse för helheten i företaget. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. I din roll ingår styrelsearbete. Ekonomiavdelningen består idag av controller, redovisningsansvarig, IT och inköp av indirekt material. Du förväntas, med tydliga mål, leda och utveckla dina medarbetare på avdelningen.

Profil
Vi söker en driven ekonom med erfarenheter av såväl operativ som strategiskt arbete inom ekonomi (controlling och affärsutveckling), gärna från producerande företag/processindustri. Du har hög integritet och god förmåga att självständigt bolla olika typer av frågor med avdelningschefer, VD och koncernledning. Vidare är du noggrann, analytisk och stresstålig. Samtidigt har du en god pedagogisk ådra som gör att du kan göra det svåra enkelt. Du trivs att arbeta tillsammans med och leda andra. I ditt ledarskap är du kommunikativ, involverande och prestigelös.

Utbildningsmässigt har du en högskoleutbildning inom ekonomi kompletterad med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda ledaregenskaper och bygger ditt ledarskap på förtroende och involvering. Du har ändamålsenliga IT-kunskaper och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi tror på personligt ägarskap, vana att arbeta självständigt och ett stort engagemang som framgångsfaktorer i denna roll. För rätt person finns goda möjligheter till utveckling.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson tfn +46 702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se