Emmaboda Glas AB grundades 1919 och har sedan dess tillverkat högkvalitativa produkter med hjälp av den senaste och mest avancerade tekniken. Verksamheten består av förädling och försäljning av planglas till kunder i byggindustrin, bland annat fönster- och dörrtillverkare, fasadentreprenörer och glasmästerier.

Med huvudkontor och produktion i Emmaboda och regionkontor i Göteborg, Malmö, Karlstad, Stockholm och Luleå har vi idag drygt 100 engagerade medarbetare och en om sättning på ca 170 miljoner. Vår affärsidé är att erbjuda bygg- och industrimarknaden konkurrenskraftiga och funktionella planglaslösningar. Glaslösningar som både tillgodoser kundens behov av resurseffektivitet och marknadens krav på miljöhänsyn och trygghet.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Verkställande Direktör

Uppdraget
Vi söker dig som vill leda Emmaboda Glas AB och utveckla företaget och dess verksamhet. Du leder, planerar och samordnar framförallt det taktiska men också det operativa arbetet inom företaget. En av dina huvuduppgifter är att med affärsmässighet, optimerad organisation och effektiva processer skapa förutsättningar för bra resultat. Du har det formella ansvar som ingår i VD-rollen och återrapporterar verksamhetens utveckling till styrelsen.

VD-tjänsten kräver stort eget driv och god förmåga att skapa samarbete och gemensamma mål över gränserna. Kunskap om att initiera och driva lönsamt förbättringsarbete är av stor vikt. Du har goda kunskaper inom tillverkande industri. Särskilt viktigt är dock att du har ett stort intresse för verksamheten och en dokumenterad affärsmässighet. Kännedom om branschen eller närliggande branscher är meriterande, dock inget krav.

Som ledare är du målinriktad, har en stark genomförandeförmåga och god förmåga att se möjligheter för att utveckla verksamheten. Du förväntas vara en synlig och entusiasmerande chef som skapar energi och engagemang bland dina medarbetare samtidigt som du är en tydlig ledare. Som person är du kommunikativ och har en god helhetssyn. I din personliga profil finner vi även affärsmässighet, god ekonomisk förståelse, förmåga att driva verksamhetsutveckling samt entreprenörsanda. Det krävs en bred bakgrund och vana vid att arbeta med avtal och förhandlingar. Detta kräver också stort engagemang och en stark egen drivkraft.

Du har en eftergymnasial utbildning på högskolenivå eller motsvarande och erfarenhet från tidigare uppdrag som VD alternativt divisionschef i en större koncern med intäkts- och kostnadsansvar.
Huvudägare sedan januari 2019 är Mimir Invest AB, http://www.mimirinvest.com

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se