Euromaster, en del av Michelinkoncernen, är Europas största däck- och fordonsservicekedja med över 2 400 försäljningsställen i 17 länder. I Sverige har Euromaster 135 verkstäder, egna, franchise och partners från Gällivare i norr till Trelleborg i söder, samt en egen regummeringsfabrik. Vi är drygt 450 anställda och omsätter 1,3 MDR SEK. Vår värdegrund bygger på kundfokus, ärlighet och expertis. Vi är ISO certifierade inom miljö (14001) och kvalité (9001). Läs mer om oss och koncernen på http://www.euromaster.se och http://www.michelin.com/eng

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Vill du vara med och skapa en enkel tillvaro för alla på väg? Euromaster Sverige söker nu en

Purchasing & Supply Chain Director

Euromasters verkstäder är bolagets hjärta för att skapa trygghet för alla som är ute och kör på vägarna. Med välutbildad personal, moderna verkstäder, stort engagemang och ett heltäckande produkt-, tjänst- och serviceerbjudande erbjuder vi våra kunder den bästa lösningen. Som Purchasing & Supply Chain Director inom Euromaster Sverige har du det övergripande och taktiska ansvaret att optimera och säkerställa förutsättningarna för en kostnadseffektivitet i våra processer och vårt service- och produkterbjudande. Det innebär att du har en avgörande betydelse för våra verkstäders förutsättningar att kunna sälja däck och fordonsservice i toppklass.

Vi erbjuder dig en utvecklande och spännande roll i ett bolag i förändring där fokus ligger på digitalisering och utveckling av våra medarbetare. Hos oss får du jobba i ett nationellt och internationellt nätverk där du får en viktig roll i att vara med och påverka och göra skillnad.

Om tjänsten
Purchasing & Supply Chain Director ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till CEO Euromaster Sverige samt i matris för inköp till VP Purchasing & Supply Chain Director, Euromaster Europa. Du ingår även i det globala purchasing & supply chain-nätverket inom Euromaster. Placeringsorten är Varberg, vissa tjänsteresor förekommer. Koncernspråket är engelska.

Du har fullt ut delegerat ansvar för inköp, supply chain och back office (kundtjänst, innesälj och leasing). Tillsammans med ditt erfarna team, om ca 15 personer varav 6 direktrapporterande, utgör du motorn i det interna samspelet mellan inköp, lager, sälj och våra verkstäder. Du sätter och kvalitetssäkrar en gemensam struktur, rutiner och processer och säkerställer lagerhållningen och att produkterna finns på plats i rätt tid och tillsammans med sälj är aktiv att hitta affärsmöjligheter på marknaden. Du har därtill ansvar för att säkerställa lagerdriften i vårt centrallager i Kungälv, genom Michelin som hanterar hela processen inklusive logistik. I ditt uppdrag ingår även ansvar för att förhandla, upprätta avtal och att upprätta goda samarbeten med leverantörer, transportbolag, lagerhantering och kunder.

Den vi söker
Vi söker dig med minst fem års erfarenhet från liknande uppdrag från en internationell koncernmiljö med kundnära affärsverksamhet. Du förstår, hanterar och balanserar koncernkrav med lokala förutsättningar och behov. Erfarenhet från bolag med inriktning mot Retail eller från tredjepartslösning med förståelse för distribution är meriterande. Erfarenhet från verksamhet med geografisk spridning med stark lokal förankring på flera olika marknader med ett gemensamt produkt- och serviceerbjudande är även det meriterande. Du är trygg i Supply Chainområdet och har byggt och utvecklat processer inklusive e-handel samt varit kravställare på IT-stöd och affärssystem inom ditt område.

Du har en akademisk utbildning alternativt motsvarande yrkesutbildning i kombination med yrkeserfarenhet. Du har uppnått goda verksamhetsresultat och att som chef leda och utveckla medarbetare både individuellt och som team. Som person har du integritet, är analytiskt lagd och strukturerad. Du är affärsinriktad, en teamspelare och professionellt handlingskraftig. Du har god förmåga att skapa förståelse för nya arbetssätt och att uthålligt driva och pedagogiskt visa vägen för ett gemensamt arbetssätt. Din sociala och kommunikativa förmåga gentemot såväl koncernledningen i Frankrike som mot, leverantörer, medarbetare och alla som korsar din väg är av stor vikt för framgång.

Intresse av IT/IS och digitalisering är viktig för att kunna ta en aktiv del i den strategiska utvecklingen av våra interna processer och utmaningar framåt.

Vi driver tillsammans Euromaster in i framtiden, vill du vara med?!

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Exekutives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Varberg är en fantastisk kuststad och ideal för den som vill bo i en mindre stad med puls. Här finns närheten till havet och naturen, en enklare logistik i vardagen och attraktiva boendealternativ (såväl i stad som på landsbygd). Till Varberg kan en även med enkelhet pendla (med tåg eller bil) från orter som exempelvis Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka, Göteborg, Borås m.fl.
http://www.visitvarberg.se
http://www.varberg.se
SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se