High Chaparral är en nöjespark olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen och här får hela familjen uppleva det riktiga Vilda Västern, så som det en gång var i mitten av 1800-talets Amerika. Allt vi gör i parken tematiseras för att så långt som möjligt återspegla Vilda Västern för att ge våra gäster en äventyrlig och rolig upplevelse.

Nöjesparken har öppet sommartid och har varje år 200 000 besökare. Här finns flera restauranger, kaféer och salooner för svultna cowboys. En cowboy måste förstås också sova och på High Chaparral finns ett brett utbud av boendepaket med totalt 600 bäddar i stugor, motell och på camping.
High Chaparral har 22 helårsanställda och ca 350 säsongsarbetare.


SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en affärsdriven och engagerad

VD

High Chaparral har genomfört ett stort utvecklingsarbete de senaste åren och står inför en fortsatt spännande resa där framtidstron är stark. År 2017, 2018 och 2019 har High Chaparral blivit framröstat av barnfamiljer som Sveriges bästa temapark för barn i norden samt utsett till 2019 års turistmål i kategorin nöjen och nöjesfält. Verksamheten har stor potential att utvecklas ytterligare och vår organisation kommer också fortsatt att växa. Vi söker någon som vill vara med på vår resa och ytterligare utveckla vår nöjespark.

Tjänsten
Som VD för High Chaparral har du ansvaret att på styrelsens uppdrag driva och utveckla bolaget enligt fastställd affärsplan. Du leder, planerar och samordnar det strategiska och taktiska men också det operativa arbetet inom företaget. En av dina huvuduppgifter är att med affärsmässighet utveckla verksamheten och med optimerad organisation och effektiva processer skapa förutsättningar för ett bra resultat. Du har det formella ansvar som ingår i VD-rollen och återrapporterar verksamhetens utveckling till styrelsen.

Arbetet som VD innebär vidare att du är operativ ledare med ett brett ansvarsområde för verksamhetens olika funktioner samt för ett långsiktigt affärsutvecklingsarbete. Att vara proaktiv och bryta ny mark på marknadssidan i kombination med att utveckla befintligt koncept kommer att tillhöra din vardag.

Under de senaste åren har vi genomgått ett omfattande förändringsarbete. Vi söker nu dig som vill vara med oss i vår fortsatta utveckling och som vill leda och styra oss rätt för att nå uppsatta mål.

Profil
Det är viktigt att du som VD är driven och handlingskraftig i ditt arbete med att utveckla såväl affärer som organisation. Du har en god social kompetens och hanterar såväl kunder som leverantörer och personal på ett förtroendeingivande sätt. Du har ett starkt driv och är duktig på att skapa en helhet som innebär både struktur och stark utveckling.

Som ledare har du en modern ledarprofil med ett kundorienterat synsätt, ett stort engagemang och en klok helhetssyn. Du är en målinriktad och affärsdriven ledare med en jordnära approach. Du är prestigelös men samtidigt målmedveten och är bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat.

Särskilt viktigt är att du har ett stort intresse för verksamheten och en dokumenterad affärsmässighet. Kännedom och erfarenhet från rese-, besöks- och turistnäringen är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett inspirerande chefsuppdrag till Sveriges ledande temapark. Här finns en stark framtidstro, en stabil och långsiktig ägarstruktur och ett attraktivt koncept.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se