Bellman & Symfon grundades 1989 i Göteborg och har idag totalt cirka 80 anställda i Sverige och i utländska dotterbolag. Bolagets huvudfokus har sedan starten varit utveckling av produkter som främjar ett säkrare och bättre liv för personer med begränsad hörsel. Sedan 2013 har verksamheten utvecklats att även omfatta lösningar som medför ökad trygghet och livskomfort för seniorer. Bellman & Symfons produkter kännetecknas av unika egenskaper och attraktiv design.

Försäljningsverksamheten är organiserad i tre geografiska regioner med regionala försäljningskontor i Europa, Asien-Stillahavsområdet och Nordamerika. Utöver de regionala försäljningskontoren har bolaget även dotterbolag i Storbritannien, Tyskland och Nederländerna och utvecklade samarbeten med 45 internationella partners och återförsäljare. Gruppens gemensamma resurser är organiserade i koncernfunktioner med placering i Sverige och Kina.

Bellman & Symfon har haft en stabil tillväxt baserat på en tydligt uttalad tillväxtambition med fortsatta satsningar på produktutveckling och internationalisering. År 2018 uppgick bolagets omsättning till över 118 miljoner SEK. Läs mer om Bellman & Symfon på: http://www.bellman.com


SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Bellman & Symfon söker nu en

Group Chief Financial Officer and Business Controller - GCFO

Positionen som Group Chief Financial Officer and Business Controller, GCFO, är en verkställande roll inom Bellman & Symfon Group. Du har det övergripande ansvaret för samtliga finansiella, företagsstyrande och administrativa aktiviteterna inom koncernen. Du förväntas ta en aktiv roll i det koncerngemensamma arbetet i bolagets ledningsteam och har det övergripande ansvaret inom följande områden:

• Ansvar för avdelningen Finans och Administration, totalt 7 personer
• Ansvar för koncernens finanspolicy
• Ansvar för Business Controlling, såsom uppföljning, analyser, måluppfyllelse m m (utgör större delen av uppdraget)
• Ansvar för det finansiella systemet och dess processer som operativt hanteras av koncernens redovisningschef
• Ansvar för att stödja CEO och GMT i arbetet med affärsplanering
• Ansvarig för den kort- och långsiktiga finansieringen
• Ansvarig för gruppens administrativa processer
• Ansvar för utvärdering och hantering av affärsrisker och försäkringar
• Ansvar för alla tillgångar så som datorer, servrar etc som tillhör avdelningen

Group Chief Financial Officer and Business Controller ingår i koncernledningen, rapporterar till Group CEO och är föredragande och sekreterare i koncernstyrelsen för Bellman & Symfon Group. I detta uppdrag kommer du att arbeta i nära samarbete med Group CEO vilket även kommer att omfatta arbete i och tillsammans med några av bolagets dotterbolags styrelser.

Är du den vi söker?
För positionen söker vi dig med mångårig kvalificerad yrkeserfarenhet av arbete inom internationell finansavdelning och en koncernstruktur med egen produktutveckling och global försäljning och distribution. Du har i grunden god erfarenhet av och behärskar området för redovisning, finans och rapportering samt är erfaren att arbeta i finansiella system, processer och i enlighet med internationella redovisningsprinciper. Adderat har du en omfattande gedigen internationell erfarenhet av verksamhetsnära Business Controlling och föredrar att verka nära den operativa verksamheten. Du behärskar engelska språket såväl i tal som skrift.

Vi söker dig som älskar att göra affärer i kombination med ett starkt affärsmannaskap. Du har intresse och vilja att förstå såväl bolagets marknader som vår interna verksamhet och bidrar till utveckling av verksamheten. Som person är du analytisk, strukturerad och kan hantera komplexa situationer och prioriteringar. Du har förmåga att organisera och driva förändringar och har en styrka i din administrativa kapacitet. Till din läggning är du prestigelös och har inneboende energi och vilja att bidra och skapa skillnad tillsammans med andra.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast, dock senast 9 september. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se