SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Försäljningschef

Vi söker för kunds räkning en kommersiell och driven Försäljningschef med placering på lämplig ort i regionen som sträcker sig från Västervik i norr, Kalmar i öst, Jönköping i Väst och Karlskrona i syd. Företaget är marknadsledande i sin bransch, omsätter ca 20 miljarder kr och har verksamhet främst i Sverige men även i Norge, Danmark och Finland.

Tjänsten
Som Försäljningschef utvecklar du helheten i affären inom ditt affärsområde i regionen. Med kunden i fokus driver du hela företagets erbjudande mot kunder inom affärsområdet med mål att öka antalet kunder, omsättning och nettovinst. Till din hjälp har du ett antal kompetenta medarbetare i ditt team med olika roller. Din säljkår ska på befintliga kunder driva försäljning av företagets hela produktutbud, säkerställa lönsamhet och ha full kontroll på kundens affärspotential. Utesäljarna bevakar även affärsmöjligheter på nya kundföretag.

I teamet ingår även en säljledare som har det operativa ansvaret för innesäljarna med huvudfokus på orderläggning, leverans till kund, produkt/sortimentsfrågor, avtal, leverantörer och effektivitet.

Utifrån affärsplanen leder du det dagliga arbetet och säkerställer att aktivitetsplaner skapas och efterföljs så att de övergripande affärs- och aktivitetsmålen uppnås. Du leder och coachar säljorganisationen att nå sina affärsresultat och aktivitetsmål.

Ditt uppdrag är att utveckla verksamheten, hitta nya affärsmöjligheter, vägar till ökad affärsnytta för kund samt utveckla affärsmässigheten och kompetensen i säljorganisationen.

Profil
Vi söker dig som drivs av att se människor växa och utvecklas. Du har förmågan att se individen samtidigt som du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och generera resultat. Du skapar förtroende i det personliga mötet och har förmågan att engagera din omgivning. Du är gillar att arbeta självständigt, strukturerat och resultatorienterat för att nå uppsatta mål. Du analyserar situationer, förstår problem och ser lösningar i form av konkreta aktiviteter.

Du drivs av att göra affärer och uppskattar självklart resan mot målet vare sig det är att ta hem ett avtal eller långsiktigt utveckla kulturen i din organisation. Du lyckas i din roll genom din förmåga att skapa förtroende, tillit, är en god lyssnare och tar beslut i nuet. Du är en duktig ledare, inspiratör och kommunikatör. Du har ett antal års erfarenhet av att ha arbetat med teknisk B2B försäljning samt av att ha lett team inom detta. Du har vidare insyn/erfarenhet från elbranschens eller grossistverksamhetens affärslogik och därmed teknisk erfarenhet för att kunna förstå kundernas behov och sälja in lösningar. Meriterande med erfarenhet av att ha byggt upp och/eller utvecklat säljorganisationer.

Kontaktuppgifter och ansökan
För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se