Prysmian Group är världens största kabeltillverkare och marknadsledare i tillverkning av kablar. Den svenska delen heter Prysmian Group Sverige AB och produkterna marknadsförs under de välrenommerade varumärkena Draka, Prysmian och General Cable. Gruppen finns i över 50 länder och har 30 000 anställda. Med innovativa lösningar hjälper vi våra kunder att överföra energi och information på ett effektivt sätt, överallt! I den svenska delen av företaget finns fabriken och huvudkontoret i Nässjö och totalt är vi i dagsläget 180 medarbetare.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Head of Supply Chain

Tjänsten
Som Head of Supply Chain ansvarar du för leveransen och att försörjningen är effektivt balanserad mot efterfrågan. Vidare, samverkar du som Head of Supply Chain med globala ledningsfunktioner inom Supply Chain. Du har det yttersta ansvaret för att balansen mellan försörjning och efterfrågan på tilldelade tillgångar är optimal. I rollen som Head of Supply Chain säkerställer du kundservice samtidigt som du optimerar användningen av kapacitet och lager inom ramen för leveranskedjan.

Du ansvarar för att säkerställa att processer och rutiner är optimerade, att ett aktivt förbättrings- och rationaliseringsarbete bedrivs inom området samt att koncernens målsättningar inom bl.a. säkerhet, kvalitet, leverans samt produktivitet uppfylls. Organisationen består av ca 40 medarbetare och du har direkt personalansvar för 3 underställda chefer.

Du kommer att vara en del av ett drivet och mångsidigt ledningsteam som arbetar i en föränderlig miljö. Du ansvarar för Supply Chain organisationen i Sverige, ingår i ledningsgruppen för bolaget samt rapporterar till VD. Du ingår även i en matrisorganisation på regionsnivå.

Profil
Du har ett antal års ledarerfarenhet av liknande chefsuppdrag inom tillverkande industri. Du har god erfarenhet av att arbeta med Lean och målstyrning/uppdragsledning samt att arbeta med detta i en större organisation. Du har god insikt och övergripande kunskap inom produktion, logistik och Supply Chain och har erfarenhet av att hantera och utveckla lösningar inom Supply Chain. Du har vidare erfarenhet av att arbeta i en större organisation med tillhörande rapportering och matrisorganisation.

Som person är du lösningsorienterad med förmåga att driva, motivera och utveckla verksamheten både vad gäller teknik och kompetens hos medarbetarna. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar dina medarbetare för att uppnå gemensamma mål. Du har ett intresse för ledarskap samt teknik och är van vid förändringsarbete, både på strategisk och operativ nivå. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, självgående och har blick för helhet och sammanhang.

Utbildningsmässigt har du förmodligen en högskoleutbildning eller annan relevant utbildning kompletterad med väsentlig arbetslivserfarenhet. Du har relevanta IT-kunskaper och behärskar Office-paketet. Eftersom vi ingår i en internationell koncern utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se