Elkjøp är ett av Nordens största handelsföretag inom hemelektronik och elektriska hushållsapparater. Elkjøp-koncernen, inom vilken Elgiganten ingår, omsätter 40 miljarder SEK årligen. Koncernen har etablerad detaljistverksamhet i samtliga nordiska länder inklusive Island, Färöarna och Grönland.

De drygt 400 varuhus i Norden får i huvudsak sin varuförsörjning från ”hjärtat” inom koncernen, det 107 000 m2 stora distributionscentret i Jönköping, Nordic Distribution Center, respektive från Distributionscentret i Brno, Tjeckien på 26 000 m2, Båda distributionscentren drivs av dotterbolaget Elgiganten Logistik AB som har sitt huvudsäte på Torsvik, söder om Jönköping.

Koncernen har drygt 10 000 anställda och ägs av Dixons Carphone Plc som är en av Europas största återförsäljare inom hemelektronik.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en driven och nytänkande

Head of Distribution

Elkjøp-koncernen och Elgiganten Logistik AB står inför en spännande framtid med utmaningen att bibehålla sin starka position och samtidigt arbeta för en fortsatt satsning på tillväxt med ökad effektivitet. Vi söker en genuin ledare som brinner för att utveckla distributionen tillsammans med Elgiganten Logistik AB´s ledningsgrupp.

En av Elkjöpkoncernens viktigaste framgångsfaktorer är effektiv logistik som också är ett högt prioriterat satsningsområde. Vi har bestämt oss för att vi ska vara ledande även inom transportområdet. Bra logistik handlar inte enbart om att få produkterna till rätt plats i rätt tid till rätt kostnad. Vi vill att det ska göras med så liten påverkan på vår gemensamma miljö som möjligt och utan att människor blir utnyttjade eller utsatta för fara. Arbetet går under namnet ”Logistik med hjärtat” och har blivit uppmärksammat genom vinnare av Stora Trafiksäkerhetspriset 2016 i kategorin ”Årets Beställare” samt finalist i tävlingen PostNord Logistics Award 2017 som belönar årets bästa logistiklösning.

Tjänsten
Som Head of Distribution har du det yttersta ansvaret för Elgiganten Logistik AB:s distribution vilket inkluderar avdelningarna Supplier Distribution, Linehaul och Direct Distribution. Du har ett delegerat ansvar för att affärsplan och övergripande målsättning bryts ner till konkreta handlingsplaner samt att dessa genomförs och följs upp. Du förväntas arbeta både strategiskt och operativt med att utveckla ansvarsområdet. Du kommer arbeta aktivt tillsammans med andra affärsområden och koncernfunktioner för att skapa en varuförsörjning som är kostnadseffektiv och har god leveransservice.

Du kommer också arbeta för att ditt ansvarsområde totalt sett har rätt kapacitet för att hantera den prognosticerade arbetsmängden. Detta innefattar såväl transportkapacitet som kapacitet på hubbar i Norden. Du är ansvarig för avtal med transportörer och leverantörer. Du är vidare ansvarig för att samverka och delta i större utvecklingsprojekt samt styrgrupper.

Du har resultatansvar för din verksamhet och du ingår i ledningsgruppen för Elgiganten Logistik AB.

Profil
Vi söker dig som har mångårig ledarskapserfarenhet med personal- och budgetansvar. Du har erfarenhet av strategiskt förändrings- och utvecklingsarbete samt erfarenhet av verksamhetsstyrning, -planering och -uppföljning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda ledare och har arbetat i en processorienterad organisation.

Som person har du en stark drivkraft och vilja att påverka, bidra till utveckling samt lätt för att se helheten. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende i samarbetet med andra. Du är prestigelös och pragmatisk. Du är trygg i ditt ledarskap, du motiverar och samordnar så att ditt team håller fokus på målen. Du har god förhandlingsvana och uttrycker dig obehindrat på såväl engelska som svenska. Du har examen från en högskoleutbildning som är relevant för uppdraget eller motsvarande inom logistik/distribution.

Om Elgiganten Logistik
På Elgiganten Logistik arbetar vi tillsammans med stort fokus på nöjda kunder samtidigt gör du som individ vad som krävs för att nå dit.

Att arbeta för Elgiganten Logistik är både roligt, utmanande och fartfyllt. Är du social, tycker om att nå den kravbild du ställs inför, kan hålla ett högt tempo och gör ett bra jobb, kan vi garantera att du får både bra möjligheter och utmaningar här hos oss. Vi vill att du delar vår värdegrund genom att vara
ansvarstagande, effektiv och engagerad.

Vi är en mångkulturell arbetsplats och vi arbetar aktivt för en välmående och trygg arbetsmiljö där vi tror att en enskilda individens engagemang gör skillnad. Distributionen till våra kunder bygger konceptet ”Logistik med hjärtat” där vi som transportköpare tar ansvar och garanterar konkurrens på lika villkor genom att säkerställa att alla chaufförer har lön enligt standard i det land de lever och verkar i och att vi alltid kan kommunicera med varandra. Transporterna ska alltid utföras med god kvalité och hög säkerhet.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se