Tykoflex är ett familjeägt, svenskt verkstadsföretag beläget i Tyresö kommun, 20 km söder om Stockholm City. Företaget arbetar med tillverkning, produktutveckling, och försäljning av högkvalitativa kapslingar för skarvning och terminering av optokablar i luft, mark och hav samt kopplingselement för rörsystem. De har en stark position i Skandinavien och exporterar till länder både inom och utanför EU. Företaget har funnits sedan 1958 och tillverkning samt utveckling av dess produkter sker i egna lokaler i Tyresö. Tykoflex har idag 75 anställda med en omsättning på 130 MSEK år 2018 och befinner sig i ett expansivt och mycket spännande läge.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Tykoflex AB söker nu en

Produktionschef

Som produktionschef på Tykoflex AB har du ett fullt ut delegerat ansvar för bolagets produktion som omfattar produktionsplanering, produktionsteknik, skärande bearbetning, CNC, press och svets, nitning, ytbehandling och montering. Produktionsteamet består av produktionstekniker, produktionsledare och operatörer, totalt ca 50 personer. Bolaget står inför en expansionssatsning främst internationellt och det kräver en väl anpassad och utvecklad planering i hela produktionsflödet. Ditt uppdrag blir att bereda och säkerställa bolagets produktionskapacitet och med det säkerställa att produktionen drivs rationellt och anpassat efter marknadens behov. Din insats blir viktigt för att kunna ta bolaget till nästa nivå.
I din roll som produktionschef säkerställer du avdelningens förmåga att leverera enligt uppsatta mål avseende bland annat produktivitet, effektivitet, kvalitet och leveransprecision. I ditt arbete ingår även aktivt arbete med lagerstyrning och flödesoptimering.

Ditt ansvar är att arbeta strategiskt i ledningsgruppen, att utveckla hela produktionsorganisationen, involvera ditt produktionsteam och att nyttja den potential av kompetens och erfarenhet som finns i organisationen. Med dig i rollen som produktionschef skapas förutsättningar för engagemang hos våra medarbetare, införande av genomtänkt produktionsfilosofi och en väl planerad organisation med optimala flöden. Produktionschefen rapporterar till VD och placeringsorten är Tyresö.

Den vi söker
För att lyckas i detta uppdrag har du erfarenhet att driva och utveckla produktionsorganisation, produktionsfilosofi med verktyg för ständiga förbättringar, lay-out för flödesoptimering och effektiv god arbetsmiljö. Du har lång erfarenhet av produktion inom tillverkande industri, varav minst fem år som produktionschef. Då bolaget har en fullt ut producerande tillverkande process med utmaningar som investeringar, lagerstyrning och lay-outmässiga justeringar krävs att du har god kompetens inom produktionsekonomi och produktionsstyrning. Den vi eftersöker måste ha ett genuint intresse för människor och för att medarbetare får växa och utvecklas. Det är av stor vikt att du är en skicklig lagledare med omtalat god förmåga att verka genom dina medarbetare, tar vara på kompetens och coachar din organisation. Det är viktigt att du är lösningsorienterad och har en positiv inställning samtidigt som du är handlingskraftig och beslutsför. Du har god vana vid facklig samverkan och förhandlingar. För uppdraget har du en relevant högskolexamen och behärska det engelska och svenska språket väl.

Tykoflex AB erbjuder dig som söker
Vi erbjuder en arbetsplats där friska och engagerade medarbetare står i fokus. För rätt person erbjuds stort handlingsutrymme, korta och snabba kommunikations- och beslutsvägar och möjligheten att spela en mycket stor roll för bolagets framgång.
Vill du vara med och bidra i vår tillväxtresa? Då är du välkommen att sända oss din intresseansökan.

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Din intresseansökan vill vi få oss tillsänd senast den 23 april 2019. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!
SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se