Wernersson Ost grundades 1930 och är Nordens största ostgrossist. Affärsidén är att köpa in, förädla och marknadsföra ett brett, attraktivt, internationellt profilerat ostsortiment till kunder i Norden och Baltikum. Wernersson Ost AB utgör tillsammans med Wernersson Ost Danmark A/S i Töllöse i Danmark en koncern med ca 130 anställda och en omsättning på 950 mkr. Bolagets huvudkontor ligger i Ulricehamn, och ingår i den norska mejerikoncernen Tine SA.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Verkställande Direktör

Vi söker dig som vill leda Wernersson Ost och fortsätta utveckla företaget och dess verksamhet. Du leder, planerar och samordnar framförallt det strategiska och taktiska men också det operativa arbetet inom företaget. En av dina huvuduppgifter är att med affärsmässighet, optimerad organisation och effektiva processer skapa förutsättningar för ett bra resultat. Du har det formella ansvar som ingår i VD-rollen och återrapporterar verksamhetens utveckling till styrelsen.

VD-tjänsten kräver förmåga att skapa samarbete och gemensamma mål över gränserna. Kunskap om att initiera och driva lönsamt förbättringsarbete är av stor vikt. Du har mycket god erfarenhet av att göra affärer i en internationell miljö och har goda kunskaper inom tillverkande industri. Särskilt viktigt är dock att du har ett stort intresse för verksamheten och en dokumenterad affärsmässighet. Kännedom om branschen eller närliggande branscher är meriterande.

Som ledare är du en målinriktad coach och lagspelare som tillsammans med dina medarbetare och övriga intressenter utvecklar verksamheten. Du förväntas vara en synlig och entusiasmerande chef som skapar energi och engagemang bland dina medarbetare samtidigt som du är en tydlig ledare. Som person är du kommunikativ och har en god helhetssyn. I din personliga profil finner vi även affärsmässighet, god ekonomisk förståelse, förmåga att driva verksamhetsutveckling samt entreprenörsanda. Det krävs en bred kommersiell bakgrund och vana vid att arbeta med avtal och förhandlingar i en internationell miljö. Detta kräver också stort engagemang och en stark egen drivkraft.

Du har en eftergymnasial utbildning på högskolenivå eller motsvarande och erfarenhet från tidigare uppdrag som VD alternativt divisionschef i en större koncern med intäkts- och kostnadsansvar.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se