Rottne Industri AB är en av de ledande tillverkarna av moderna skogsmaskiner. Företaget omsätter ca 550 miljoner och har ca 260 anställda vid våra fabriker i Rottne, Lenhovda och Stensele. Nästan hälften av vår produktion går på export till stora delar av Europa, Nordamerika och Ryssland.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

I ett starkt expansivt läge söker nu Rottne Industri en viktig nyckelfunktion

Reservdelschef

I rollen som reservdelschef är det viktigt att du i allt ditt arbete alltid har kunden i fokus och har en affärsmässig approach. Ditt övergripande mål är att du skapar ett ekonomiskt värde för både kunden och för företaget. I din arbetsledande roll ingår att jobba för en kreativ och positiv arbetsmiljö som präglas av ömsesidig respekt mellan kollegor. Som reservdelschef fungerar du som ett stöd till den egna avdelningen, men även för ett nära samarbete med andra avdelningar och ansvarar för att den dagliga verksamheten fungerar.

Du har som chef på uppdrag av ledningen ansvaret för styrning och samordning med strategisk planering samt budget-, uppföljnings- och personalansvar för din avdelning. Du ansvarar för gruppens tillväxt, resultat och utveckling, i det ingår det fulla ansvaret för att avdelningen är effektiv och lönsam. Teamet består idag av 23 personer och Du rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget som reservdelschef förväntas du leda, planera och följa upp verksamheten. En viktig del är att inspirera kunder och medarbetare i din omgivning så att alla ska trivas.

Främsta arbetsuppgiften är att:
• Se till att våra kunder har marknadens bästa reservdelstillgänglighet, både externa och interna.
• Öka omsättningshastigheten på reservdelslagret och minska kapitalbindning samt kassation.
• Stödja och utveckla våra servicelämnare på de marknader där vi är aktiva.
• Utveckla och effektivisera vårt reservdelsflöde.
• Vara delaktig i att kontinuerligt förbättra eftermarknadens resultat på nyckeltal inom säkerhet, kvalitet, leverans och ekonomi genom fortsatt arbete med lean.
• Bedriva kontinuerlig effektivisering av arbetssätt och processer inom avdelningen.
• Tillsammans med produktutveckling och service bereda reservdelsförslag på våra produkter.
• Ansvara för att organisera och genomföra utbildning av egen personal och återförsäljarna.

För att lyckas i befattningen tror vi att Du har en teknisk eftergymnasial utbildning eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har god förståelse för service- och reservdelsverksamhet. Du har kunskap om skogsmaskinens el, hydraulik, styr och apteringssystem. Har du dessutom kunskap om skogsmaskiner eller tunga fordon är det meriterande. Du har arbetat i en internationell miljö och är du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, både i svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att både coacha och styra dina medarbetare. För att axla denna roll tror vi att du kan motivera dina medarbetare, skapa engagemang och delaktighet. Ditt arbetssätt präglas av struktur och du ligger ofta steget före. Du är en möjligheternas person och har förmågan att hela tiden se förbättringspotential. Som person är du stabil med stor integritet och trygghet i Dig själv och kan skapa en öppenhet och dialog i alla led.

Företaget är ett familjeägt bolag som drivs med engagemang och passion. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter i ett internationellt och expansivt företag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67 alt. 0370-466 40. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast.
Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se