Lesjöfors är en global fullsortiments leverantör av kundanpassade fjädrar samt tråd- och banddetaljer. Lesjöfors har verksamheter i Europa, Asien och Nordamerika. Försäljningen 2018 uppgick till 2625 MSEK. Lesjöfors ägs av det börsnoterade Bolaget Beijer-Alma.

Lesjöfors Banddetaljer AB i Värnamo tillverkar stansade och bockade detaljer i tunna bandmaterial. Produktion sker i artikelunika verktyg i snabbstansar och bockautomater t.ex. Bruderer och Bihler. Antalet anställda uppgår till ca 50 och försäljningen 2018 var 116 MSEK.

Läs mer på: http://www.lesjoforsab.com

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Lesjöfors Banddetaljer söker en

Kvalitetschef

Ett intressant uppdrag i ett självstyrande och lönsamt företag som ingår i en svensk koncern med långsiktiga ägare. Vi ser stora möjligheter att utveckla kvalitetsarbetet inom företaget. Det finns inom koncernen ett nätverk för idé- och erfarenhetsutbyte som du kommer att vara del av. Tjänsten är direkt underställd VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Du kommer i rollen att ansvara för en kvalitetsteknik.

Som Kvalitetschef på Lesjöfors Banddetaljer kommer du utifrån våra intressenters krav leda och utveckla kvalitets- och miljöarbetet på företaget genom att:
• Aktiv driva effektiviseringar och inom mätteknik, kvalitetsteknik och miljö.
• Stödja processägare i kvalitets- och miljöfrågor.
• Stötta och utbilda operatörer i kvalitetsstyrning.
• Bevaka och rapportera mål och nyckeltal.
• Fastställa och utveckla processer och rutiner i ledningssystemet så att det lever upp till kund- och standardkrav.
• Leda och upprätthålla företagets certifikat på ISO 9001, ISO 14001 och IATF 16949.
• Rapportering avvikelser, reklamationer, miljödata, årlig hållbarhetsanalys.
• Planera, genomföra och följa upp interna och externa revisioner.
• Medverka och utföra APQP, PPAP och fulltaktsprover.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial teknisk utbildning eller har motsvarande erfarenhet. Du bör ha erfarenhet från tillverkande industri med en god förståelse för produktionsprocesser. Du bör även ha kunskap om standarder såsom - ISO9001:2015 och ISO14001:2015, ritnings-, specifikations- och instruktionsläsning samt förmåga att genomföra risk- och rotorsaksanalyser. Du kommunicerar väl i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska och är en van användare av affärssystem och Office-paketets programvaror. För att axla denna roll är det meriterande med erfarenhet från underleverantörsledet och att du har samarbetat med fordonsindustrikunder.

Personliga egenskaper
För att trivas och utvecklas i den här rollen bör du triggas av nya utmaningar. Du är strukturerad och organiserad och lämnar inget åt slumpen. Du har ett nära samarbete med kunder, leverantörer samt dina kollegor på Lesjöfors vilket kommer kräva att du är kommunikativ och har en hög serviceanda.

Vi kommer lägga stor vikt vid att du har förmågan att självständigt driva och utveckla vårt miljö- och kvalitetsarbete. Detta innebär att man behöver ett strategiskt sinne men även vara skicklig på att nå hög effekt när man verkställer planerade aktiviteter.

Företaget erbjuder dig en nyckelroll med stort eget ansvar i en organisation med korta beslutsvägar.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se