Radio finns överallt! Sveriges Radio är den reklamfria och oberoende radion och vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Vi är ett decentraliserat företag från Kiruna i norr till Malmö i söder och vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med bredd och mångfald. Våra radiokanaler P1, P2, P3, och P4 finns i fm men du kan även lyssna när du vill i vår app Sveriges Radio Play eller på sverigesradio.se.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Till Berwaldhallen, Sveriges Radio, söker vi nu en

Konserthuschef Berwaldhallen

Konserthuset Berwaldhallen är en del av Sveriges Radio och har samma värdegrund: oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande. Inom våra väggar ryms två världsledande ensembler - Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Genom konserter, direktsändningar och turnéer världen över har vi blivit viktiga ambassadörer för svensk musik och kultur både nationellt och internationellt. Våra ensembler attraherar de främsta dirigenterna och solisterna, som våra nuvarande internationellt väletablerade chefsdirigent Daniel Harding, förste gästdirigent Klaus Mäkelä och kormästare Marc Korovitch. Som en av oss, oavsett om du är musiker, korist eller arbetar i en administrativ funktion, är du med och främjar högsta möjliga konstnärliga kvalitet, med lust för det nya och kärlek till det klassiska.

Berwaldhallen är en del av Sveriges Radios Musikområde, tillsammans med musikredaktionen SR Musik, som står för musikutbudet i Sveriges Radios kanaler P2, P3 och P4, i FM och digitalt. Merparten av Berwaldhallens konserter erbjuds även internationellt via EBU (European Broadcasting Union).

Utöver konsertverksamheten i Berwaldhallen bedrivs även turnéverksamhet nationellt och internationellt. Berwaldhallen erbjuder även gästspel med andra orkestrar, framför allt inom ramen för Östersjöfestivalen. I Berwaldhallens uppdrag ligger att motsvara och överträffa den besökande och lyssnande publikens förväntningar. Ett brett programutbud med stor mångfald och högs kvalitet skall utgöra konkurrensmedel. Som en del av Sveriges Radio finansieras Berwaldhallens verksamhet huvudsakligen via skattemedel men Berwaldhallen har även ett intäktsansvar för konsertverksamheten såväl som för uthyrning av konserthallen och musikstudior i Radiohuset.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Konserthuschefen ansvarar för Berwaldhallens verksamhet och leder såväl den konstnärliga som den verksamhetsmässiga utvecklingen. Du har ett fullt ut delegerat ansvar för verksamhetens inriktning och utveckling, budget avseende både kostnader och intäkter, personal och arbetsmiljö.

Förutom de två ensemblerna Sveriges Radios Symfonikorkester och
Radiokören ingår en administrativ ledning, produktions- och planeringsavdelning, scen- och instrumentteknisk avdelning samt marknadsavdelning. Totalt ca 170 personer. Du ingår i ledningsgruppen för Sveriges Radios Område Musik och rapporterar till Områdeschefen för Musik.

I konserthuschefens konstnärliga ansvar ingår att tillsammans med chefsdirigenterna och planeringschef leda det konstnärliga arbetet med en stor mängd internationella kontakter. I arbetet ingår kontakter med musiker, kulturpersonligheter, företagsledare och politiker på alla nivåer.

Exempel på arbetsuppgifter är följande:
• leda och utveckla Berwaldhallens verksamhet såväl konstnärligt som verksamhetsmässigt och administrativt
• leda och utveckla profileringen för Berwaldhallen och för Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören
• att sätta dig in i Sveriges Radios public serviceuppdrag i samhället
• hitta samarbetsformer med andra kanaler och redaktioner inom Sveriges Radios musikområde och företaget i stort
• företräda verksamheten samt representera och utveckla samarbeten nationellt och internationellt
• driva kommersiella arbetsformer för den intäktsorienterade verksamheten
• leda och utveckla formerna för kvalitetssäkrad bokning av dirigenter och solister, rekrytering och kompetensutveckling
• verksamhetsplanering och säkerställa budget
• leda och utveckla insatser för ökad tillgänglighet och närvaro hos publiken genom digitalisering, sociala medier och andra kanaler

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker en mogen ledare med en mångårig gedigen erfarenhet som verksamhetschef/vd. Eftersom Berwaldhallen är av hög internationell musikalisk kvalitetsnivå lägger vi stor vikt vid din förmåga att kunna värdera musik och förstå vad som är internationell kvalité. Det är också av stor vikt att du har erfarenhet av att leda intäktsorienterad verksamhet, där publiken och intäkterna sätts i fokus för det konstnärliga utbudet, då verksamheten är självfinansierad motsvarande ca 25 %

• du trivs i rollen som ledare och har dokumenterade goda resultat som chef från tidigare uppdrag i en liknande befattning
• du är nytänkande och innovativ vad gäller att hitta nya sätt att sprida musiken till publiken
• utbildningsbakgrund kan vara inom musikområdet men vi ser också att du har påbyggnad inom företagsekonomi, administration och ledarskap
• du har ett genuint intresse för att utveckla dina medarbetare och skapa delaktighet
• du utvecklar tydliga ansvarsområden och driver kompetensutveckling som en del i kvalitetsarbetet
• du har ett brett nätverk både i Sverige och internationellt
• krav på mycket god social kommunikativ förmåga
• du hanterar svenska och engelska språket väl i tal och skrift
• erfarenhet av svenskt musik- och orkesterliv är meriterande

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Stockholm.

Vad erbjuder Sveriges Radio?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Fackliga frågor besvaras av Maj Widding (SYMF RSO) tel 073-326 64 00, Johan Pejler (SYMF RK) tel 070-4610851, Olle Markström (SMF) tel 070-5232173, Erland von Heijne Unionen, Johanna Lindblad-Ahl SJF, Diyar Boskani (SACO) de tre sistnämnda nås på Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive AB. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren på mobil +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi få din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.


VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se