FläktGroup är en global marknadsledare inom ventilations- och luftbehandlingssystem med fokus på inomhuskomfort och brandsäkerhet. Vi är cirka 3800 anställda och har försäljning i 65 länder. Med över 100 år inom industrin så är vi stolta över att utveckla innovativa och energieffektiva produkter och systemlösningar för exempelvis kontor, skolor, sjukhus, hotell, bostäder, offshore, tunnelbanor och liknande miljöer. FläktGroup Sweden AB, med cirka 750 anställda, har produktion och utveckling i Jönköping och Järna samt säljkontor på 16 platser runt om i Sverige.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Chief Accountant

På FläktGroup får du möjligheten att arbeta i en internationell koncern med stark lokal förankring. FläktGroup bildades för 100 år sedan och även om vi numera finns över hela världen så har vi fortfarande den största enheten i Jönköping. Här finns hela utvecklingskedjan; från idé till färdig produkt. Vår moderna och unika tillverkning är helt kundorderstyrd och detta ställer höga krav vad gäller flexibilitet och effektivitet.

Din roll
I rollen som Chief Accountant kommer du att ha ett övergripande helhetsansvar för den interna och externa redovisningen samt för bokslutsprocessen. Du arbetar strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom redovisningsavdelningen. I rollen innefattas personalansvar för fem personer där du leder teamet och stöttar medarbetarna och bidrar till deras utveckling. Utöver detta arbetar du med bokslut, rapportering till koncernen samt är ansvarig för upprättandet av årsredovisningar samt inkomstdeklarationer. Du är delaktig i arbetet med löpande bokföring, redovisning och tar fram analyser och rapporter vid behov. Du rapporterar till Finansdirektören för Norden och ingår i ledningsgruppen.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter:
• Säkra att redovisning, bokslut och rapportering håller hög kvalitet, är korrekt och följer gällande lagar och regler och har väl dokumenterade avstämningar
• Upprätta månads- och årsbokslut
• Ansvara för moms, skatteredovisning, årsredovisning och deklarationer
• Intern- och extern rapportering
• Initiativtagande och drivande i förändringsprocesser tillhörande ekonomifunktionen
• Delta i eller driva utvecklingsprojekt

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt 5–8 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du kan ha några års tidigare arbetslivserfarenhet som redovisningschef men du kan också ha jobbat ett antal år på en revisionsbyrå. Det är även viktigt att du har bra skriftliga och muntliga kunskaper i engelska eftersom mycket av den löpande kommunikationen inom vår internationella koncern sker på detta språk. Du bör ha god förståelse för affärssystem.

För att lyckas i rollen som redovisningschef på Fläkt Group Sweden AB är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du kan med ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat. Du trivs med att leda andra och att hjälpa kollegor till att prestera och utvecklas i sitt arbete. Du är bekväm i att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också förmåga att kunna se och prioritera ditt samt ditt teams arbete från ett helikopterperspektiv. Att driva förändring motiverar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Vidare är du flexibel och förstår vikten av att se potentialen i dina kollegor. Du är självgående i redovisningens alla processer, från ax till limpa, och har en god analytisk förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete i en internationell koncern.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs, 072-206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se