Euromaster, en del av Michelinkoncernen, är Europas största däck- och fordonsservicekedja med över 2 400 försäljningsställen i 17 länder. I Sverige har Euromaster 135 verkstäder, egna, franchise och partners från Gällivare i norr till Trelleborg i söder, samt en egen regummeringsfabrik. Vi är drygt 450 anställda och omsätter 1,2 MDR SEK. Vår värdegrund bygger på kundfokus, ärlighet och expertis. Läs mer om oss och koncernen på http://www.euromaster.se och http://www.michelin.com/eng

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Vill du vara med och skapa en enkel tillvaro för alla på väg?

Euromaster Sverige söker nu en

Chief Financial Officer - CFO

Euromaster Sveriges verkstäder är bolagets hjärta för att skapa trygghet för alla som är ute och kör på vägarna. Med välutbildad personal, moderna verkstäder, stort engagemang och ett heltäckande produkt-, tjänst- och serviceerbjudande erbjuder vi våra kunder den bästa lösningen.

Som CFO inom Euromaster Sverige har du det övergripande och operativa ansvaret att säkerställa bolagets externa redovisning, Business Controlling och Finance. I detta arbete säkerställer du bolagets redovisningsmodell, rapporteringssystem, administration och effektiva uppföljning av vår verksamhet och våra verkstäder för att tillgodose kraven från företagsledning, ägare och externa myndigheter.

Centralt för uppdraget är att du i rollen som CFO förväntas arbeta med stort fokus på att utveckla företagets affär. Du gör det i tätt samarbete med bolagets VD. Inom ditt ansvarsområde utgör du ett stabilt stöd för bolagets ledningsgrupp, dina medarbetare och verkstädernas ansvariga chefer.

Utmaningen i uppdraget blir att fortsatt utveckla och säkerställa bolagets stabila rutiner, att vidareutveckla ett kompetent team inom ekonomifunktionen och att själv verka i en roll som bolagets bollplank och pedagog inom ekonomistyrning. Du leder ett team om ca 14 personer varav tre personer är direktrapporterande med ansvar för Controlling, Accounting och Finance. CFO ingår i ledningsgruppen Euromaster Sverige, CFO-nätverket Euromaster Europa och rapporterar till VD.

Den vi söker
Vi söker dig med erfarenhet från liknande uppdrag som CFO/ekonomichef med erfarenhet från internationell organisation med kundnära affärsverksamhet. Gärna från verksamhet som har en geografisk spridning för att agera med stark lokal förankring på flera olika marknader med ett gemensamt produkt- och serviceerbjudande. Du är i grunden civilekonom eller har motsvarande utbildning i kombination med yrkeserfarenhet. Intresse av IT/IS och digitalisering är viktig för att kunna ta en aktiv del i utvecklingen tillsammans med vår CIO.

Du har utvecklat och upprättat beslutstöd och rapporter till ledning och beslutsfattare. Du är van att analysera ekonomiska resultat och har bidragit till affärsmässiga förbättringar och väl underbyggda beslut. Har du dessutom erfarenhet av affärsutveckling, projektledning och franchisekoncept är det mycket positivt. Du behärskar området för externredovisning samt har erfarenhet av affärsplaneringsarbete och upprättande av affärsplan. Vidare är det viktigt att du har verkat aktivt i ditt ledarskap och byggt relationer med chefer, nyckelpersoner och anställda ute i verksamheten. Du har dokumenterat goda resultat som chef att leda och utveckla medarbetare både individuellt och som team. För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du måste vara affärsinriktad, analytisk och handlingskraftig. Som person är du stabil och har integritet. Uppdraget kommer att ställa höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga och du behärskar utöver svenska även engelska i tal och skrift. Placeringsorten är Varberg.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Exekutives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!

Varberg är en fantastisk kuststad och ideal för den som vill bo i en mindre stad med puls. Här finns närheten till havet och naturen, en enklare logistik i vardagen och attraktiva boendealternativ (såväl i stad som på landsbygd). Till Varberg kan en även med enkelhet pendla (med bil eller tåg) från orter som exempelvis Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka, Göteborg, Borås m.fl. http://www.visitvarberg.se och http://www.varberg.seSENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se