Strandmöllen har Nordeuropas modernaste luftgasfabrik som täcker en yta på 10 000 m2. Den består utöver separationsanläggningen av fyra stora tankar – med en samlad tankkapacitet på 1 miljon liter. Den stora produktions och tankkapaciteten gör att Strandmöllen kan förse kunder över hela Sverige med gas. Strandmöllen producerar och levererar gas till en rad olika branscher, såsom verkstads och livsmedelsindustrin samt vårdsektorn och laboratorier.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Teknisk Chef

Strandmöllen står inför en spännande framtid och söker nu en Teknisk Chef till vår moderna luftgasanläggning i Ljungby. Du kommer som Teknisk Chef ansvara för vår luftgasfabrik. Ansvaret inbegriper både drift och underhållsansvaret. I tjänsten ingår även underhållsansvaret för vår fyllnadshall. Du kommer ha 3 operatörer/underhållstekniker som rapporterar till dig. Du ingår vidare i företagets ledningsgrupp.

Tjänsten
Som Teknisk Chef ansvarar du för den dagliga driften av luftgasanläggningen samt att tillsammans med ditt team arbeta med kontinuerliga förbättringar för att optimera driften både av luftgasanläggningen och fyllnadshallen.

Du ansvarar vidare för:

• Effektivt förbättringsarbete mot kort- och långsiktiga mål både vad gäller driften och underhållet av luftgasseparationsanläggningen samt underhållet av fyllnadshallen.
• Leda arbetet med att finna grundorsaken till uppkomna problem (Root cause analysis) under driftsfasen och interagera med koncernens centrala produktionsspecialister, placerade i Danmark.
• Vara den naturliga ”go to ” personen vid komplicerade tekniska frågeställningar både vad gäller luftgasseparationsanläggningen och fyllnadshallen.
• Samverka med centrala produktionsplaneringen som sitter i Danmark för att tillsammans planera driften av luftgasfabriken.
• Planera allt underhåll av fabriken och fyllnadsanläggningen så att detta genomförs smidigt under de intervall när fabriken/ hallen ligger nere. I denna uppgift ligger också att vara kontaktperson till underleverantörer.
• Ansvara för myndighetshantering för att säkerställa att verksamheten uppfyller alla lagstadgade krav.
• Interagera med centrala kvalitetsavdelningen i Danmark i genomförandet i interna audits på anläggningen.
• Säkerställande att aktuella rutiner dokumenteras och tillämpas enligt företagets verksamhetssystem.

Profil
Vi söker dig som har djup teknisk utbildning som civil- eller högskoleingenjör. Du har ett par års arbetslivserfarenhet och vill ta nästa steg i din karriär. Du är passionerad inom teknik samtidigt som du vill utvecklas som ledare. Du är strukturerad och har ett öga för detaljer utan att mista helheten. Du har mycket goda kunskaper i termodynamik och strömningslära.
Som person har du ett målorienterat och strukturerat arbetssätt och en vilja att verka såväl operativt som strategiskt. Du besitter en väl utvecklad kommunikativ och analytisk förmåga samt har lätt för att sätta dig in i nya sammanhang.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en stimulerande roll i vilken du kommer att utvecklas som tekniker och ledare inom avancerad processteknik. Du kommer att få ansvaret för en av norra Europas modernaste anläggningar för luftgasframställning. Då branschen är mycket specifik kommer du få en coach som under 1 års tid säkerställer att du succesivt fasas in i tjänsten.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se