Ymer Technology AB är en snabbväxande global industrikoncern som startade år 2005. Ymer utvecklar, tillverkar och säljer systembaserade kundspecifika kylarlösningar till industrin för ”off highway” maskiner och vindkraftsindustrin. Styrkan i bolagets erbjudande är effektiv design av olika kylelement och att kombinera dessa till balanserade kylsystem. Ymers mission är att leverera kostnads- och prestandaeffektiva lösningar inom området för värmeväxling. Ymer Technology AB omsätter idag ca 800 MSEK och har ca 200 anställda i Sverige, Danmark, Frankrike, USA och Kina.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Till Ymer Technology söker vi nu en

Global Manager Purchasing & Logistics

Som Global Manager Purchasing and Logistics har du det övergripande ansvaret att säkerställa en optimal logistik och varutillförsel till och från våra fabriker i Sverige, Kina och USA. Det innebär att du tar ansvar för att upprätta en strategi för gruppen och tillser att den genomförs så att vi uppnår uppsatta mål. Tillsammans med ditt team implementerar du en gemensam metod, arbetssätt och verktyg så att respektive site arbetar på ett optimalt sätt. I din roll som globalt ansvarig förväntas du verka ute i verksamheten för att coacha, stödja och utveckla vår organisation på respektive site. Som tillägg till ditt globala ansvar är du även dagligt ansvarig som logistikchef i vår produktionsanläggning i Ljungby.

Totalt har du direkt ansvar för ett team på 6 personer samt indirekt ansvar för 6 personer med placering på respektive siter. Tillsammans med ditt team vidareutvecklar du Ymer Groups verktygslåda inom området. Global Manager Purchasing and Logistics rapporterar till Chief Procurement Officer och ingår i ledningsgruppen Procurement. Placeringsort är Ljungby. Uppdraget kräver en del resor.

Den vi söker
För detta uppdrag söker vi dig med minst 10 års erfarenhet inom logistik både på operativ som strategisk nivå. Du har verkat i en internationell industri med egen produktion och omfattande varuflöden. I grunden har du en eftergymnasial utbildning med inriktning på ekonomi och logistik. Du är van att driva ständiga förbättringar i det dagliga arbetet. Du har en god förståelse för balans och resultaträkning, produktionsekonomi och vad som är kostnadsdrivande. Har du även en dokumenterad erfarenhet i arbete mot transportbranschen ur ett internationellt perspektiv är det meriterande.

Uppdraget ställer höga krav på din förmåga att bygga förtroende både hos våra leverantörer och internt i vår organisation. Då Ymer verkar på en global arena ställer det krav på att du är van att arbeta med internationella relationer. För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du som person bör vara trygg i dig själv och skicklig att bygga relationer och får människor med dig. Du är väl förankrad inom ansvarsområdet och med det som grund har du förmåga att peka ut en riktning. För uppdraget krävs även att du har analytisk förmåga. Vårt koncernspråk är engelska och du behärskar engelska i tal och skrift.

Ymer Group kan erbjuda
Ymer Technology har unika samarbeten med världens största OEM´s. Vi utmanar traditionell business med vår kreativitet, teknisk kompetens och med fokus på våra kundrelationer. Ymer erbjuder en dynamisk och internationell arbetsmiljö som ställer krav på att du tillsammans med oss har modet att tänka utanför boxen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se