Ingarps Trävaror AB är ett modernt sågverk i södra Sverige med 80 anställda som kombinerar den senaste teknologin med gedigen kunskap och känsla för trä. Företaget har sedan starten 1947 varit i samma familjs ägo. Ingarps Trävaror AB står för hela produktionskedjan från avverkning till transport av sågat och förädlat virke. 60 procent säljs på den svenska marknaden, resten exporteras. Exportmarknaden består av bl.a Danmark, Tyskland och Holland samt Mellanöstern och Nordafrika.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Råvaruchef

Ingarps Trävaror är inne i en mycket spännande fas med planerad expansion och som Råvaruchef kommer du ha en stor påverkan på Ingarps Trävarors utveckling in i framtiden.

Tjänsten
Som Råvaruchef är ditt övergripande uppdrag att tillsammans med våra inköpare leda arbetet och skapa mervärde för både kund och skogsägare.

Huvudsakliga ansvarsområden för uppdraget som Råvaruchef är följande:

• Virkesaffärer - Upphandling/inköp och uppföljning
• Virkesleveranser och flöden - Flödesprocessen till sågverket samt uppföljning av råvaruleveranser
• Certifiering - Samordna och följa upp internt certifieringsarbete
• Mätning och redovisning
• Biprodukter - Ansvara för försäljning
• Utvecklingsansvar avseende flödes- och transportmodeller, virkesadministration, apterings-, tillrednings- och mätningsfrågor
• Virkestransporter – Samordna och fördela transporter

Råvaruchef rapporterar till VD/Platschef och ingår i företagets ledningsgrupp. Du har personalansvar för ca 10 personer.

Profil
Vi söker dig som har intresse för och erfarenhet av liknande uppdrag, gärna i samma eller närliggande bransch där skogen är en råvara. Du har förmåga att identifiera nya affärsmöjligheter men framförallt underhålla och utveckla befintliga affärer och leverantörsrelationer. Du har mycket god ledarförmåga, är affärsmässig, strukturerad och prestigelös. Du har vidare god förmåga att samordna, driva och utveckla din grupp på ett sätt som inger förtroende hos både leverantörer och kollegor.

Som person har du vidare ett stort eget driv och engagemang, du tycker om att ta ett stort ansvar och är gärna involverad i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har en utbildning såsom skogstekniker, skogsmästare, jägmästare eller annan relevant utbildning kompletterad med relevant arbetslivserfarenhet.

Du bör dela och leda efter våra värderingar som är: Frihet under ansvar, Korta beslutsvägar, Långsiktighet och stort Engagemang

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Urvalsprocessen startar först efter semesterperioden men du är välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult för mer information. Sista ansökningsdag är 31 augusti. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se