Rosti is a global plastic injection moulding company and a contract manufacturer to some of the world’s leading manufacturers in the packaging, consumer, business machines, industrial and technical products, medical and automotive sectors. With high-precision injection moulding at our core, we deliver sustainable supply chain solutions through design, support, manufacturing, quality and logistics, from concept to reality.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Verkställande Direktör

Formsprutningsgruppen Rosti AS förvärvades 2010 av Rosti GP AB:s svenska ägare Nordstjernan. Tillsammans har Rosti nu en omsättning på över 450 miljoner EURO samt ett team på 3 500 anställda på 11 fabriker i Europa och Asien. Verksamheten i Gislaved har bedrivits sedan 1966 och är idag en av de största leverantörerna i Europa av kapsyler och livsmedelsförpackningar. Verksamheten i Gislaved omsätter ca 300 miljoner kr och har ca 80 anställda.

Tjänsten
Som VD för Rosti GP AB har du det fullt ut delegerade ansvaret att driva och utveckla bolaget, såväl den strategiska som den operativa verksamheten. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva och utveckla bolaget för att förverkliga koncernens vision avseende lönsamhet och tillväxt. Arbetet kommer till stora delar bestå i att skapa effektiva flöden och processer såväl internt som externt.

Huvudsakliga ansvarsområden för uppdraget som VD är följande:

• Leda och utveckla bolaget och organisationen
• Produktion och finansiell utveckling
• Driva kundnöjdhet avseende kvalitet och leverans
• Utveckla arbetssätt för ökad effektivitet
• Utveckla teamwork
• Säkerhet och miljö

VD rapporterar till koncernens Senior Vice President Packaging och ansvarar för fabrikens ledningsgrupp. Vi söker dig som är van att styra, leda och agera.

Profil
Du har en bred bakgrund av ledande befattningar med resultat- och personalansvar inom producerande bolag. Vi ser gärna att du kommer från tillverkningsindustrin, med fördel inom processindustri eller annan verksamhet med hög automationsgrad. Du har vana att på ett naturligt sätt leda en organisation med Lean.

Vi lägger stor vikt på dina ledaregenskaper och att du har mycket god förmåga att skapa väl fungerande team. Som person är du drivande och målfokuserad. Du har förmåga att kommunicera visioner och skapar förtroende genom din kunskap och dina erfarenheter. Du är analytisk, snabbtänkt, självständig och beslutsför. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, civilingenjör, högskoleingenjör eller annan relevant utbildning kompletterad med relevant arbetslivserfarenhet.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se