Axjo är en tillverkande svensk plastindustri som grundades 1945. I ett tidigt skede identifierade vi plast som ett potentiellt material för runt emballage och idag är vi ledande tillverkare av trummor och spolar i 100% återvunnet material. Vi har etablerat ett långsiktigt samarbete med ett antal globala företag som använder våra lösningar i sin produktion.

 

Vi söker en engagerad och strukturerad

Finance Manager

Axjo Group har sitt huvudkontor i Gislaved. Axjo Group har ca 205 anställda varav ca 55 st arbetar i Gislaved. Axjo Group finns i 58 länder och har tillverkningsenheter i Sverige, USA, Kina, Portugal och Tyskland. Man har även 13 egna logistikcenter inom Europa och USA. Då företagsgruppen växer, både organiskt och genom förvärv, behöver man nu förstärka ekonomifunktionen i företagsgruppen.

Dina arbetsuppgifter
Som Finance Manager har du ett helhetsansvar för vissa bolag/koncerner inom företagsgruppen. Tjänsten är bred, du kommer att arbeta med helheten inom ekonomi för de bolag du ansvarar för men fokus kommer att vara löpande redovisning, avstämningar, analyser, månads-/årsbokslut, årsredovisning och rapporteringar till myndigheter. Vidare kommer du att ge support inom redovisning mot dotterbolaget i USA. På styrelsemöten medverkar du med ekonomisk information och analys. Bolagen inom Axjo Group arbetar i affärssystemen Pyramid och Monitor. Du rapporterar till företagsgruppens CFO och ingår i ledningsgrupperna för de bolag du ansvarar för.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom, med examen från högskola eller universitet, eller har annan relevant utbildning. Du har goda kunskaper inom redovisning och har några års erfarenhet från redovisning/bokslutsarbete i tillverkande företag eller arbetar idag på en revisionsbyrå och vill ta nästa steg och utvecklas i din roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bolag med internationell verksamhet, dock inget krav. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i verksamheten samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Du har även förmåga att tidigt identifiera problem samt vara lösningsorienterad.

Du är strukturerad, resultatinriktad och har en god analytisk blick samtidigt som du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du är prestigelös, har mycket god samarbetsförmåga och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs. Du har vidare god vana att arbeta i affärssystem och Office-program. Utöver svenska språket behärskar du engelska både i tal och skrift.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst i ett internationellt expanderande företag med spännande produkter. Du får möjligheten att arbeta i ett företag som både utvecklar och tillverkar sina produkter i Sverige. Då vi är ett företag som växer finns det goda möjligheter att utvecklas med företaget.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

 

Ort: Gislaved Län: Jönköpings län


SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se