Sveaskog har 14 procent av den produktiva skogsmarken och är därmed Sveriges ledande skogsföretag med verksamhet i hela landet. Skogen med dess tillgångar är vår kärnverksamhet. Fokus är på skogsskötsel, försäljning av produkter från skogen och utveckling av skogens övriga värden, till exempel upplåtelser för jakt-, fiske och naturupplevelser.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Roger Johansson
070-881 13 10
roger.johansson@finnvedenexecutive.se

Vill du vara med och utveckla verksamheten i Sveriges ledande skogsföretag?

Resultatområdeschef Södra Bergslagen

Sveaskog är uppdelat i två marknadsområden Nord och Syd. Marknadsområde syd omfattar fyra resultatområden södra Norrland, norra Bergslagen, södra Bergslagen och Götaland. Resultatområde Södra Bergslagen omfattar delar av Värmland, Närke, Södermanland, Östergötland och Västmanland. Placeringsort Karlskoga.

Din roll
Som Resultatområdeschef för Södra Bergslagen är du ansvarig för både de ekonomiska och miljömässiga målen inom resultatområdet. Du har till din hjälp ca 60 medarbetare varav 7 är direktrapporterande. Resultatområde Södra Bergslagen omsätter drygt 800 MSEK. Du ansvarar för det operativa rörelseresultatet för ditt område. Du är drivande i frågor som rör hela produktionen såsom logistik, avverkning, planering, naturvård, virkesköp och skogsskötsel. Resultatområdeschefen för Södra Bergslagen ingår i marknadsområdet Syds ledningsgrupp. Du kommer ha många externa kontakter samt aktivt bidra till att utveckla marknadsområdet på en strategisk nivå.

Profil
Du har mycket god ledarförmåga, är affärsmässig, strukturerad och prestigelös samt är bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. Som person är du kommunikativ, tydlig och har en god förmåga till helhetssyn. Vi söker dig som har intresse för och erfarenhet av liknande uppdrag, gärna i samma eller närliggande bransch där skogen är en råvara. Du är van att hantera olika kompetensområden i ett och samma uppdrag. Du har arbetat med nyckeltal och målstyrning och har flerårig erfarenhet av att leda personal.

Vi erbjuder
Hos oss erbjuds du ett spännande uppdrag där du får möjlighet att utveckla och driva resultatområdet mot våra högt ställda mål inom lönsamhet och hållbarhet. Du kommer vara en viktig del i Sveaskogs vision om att vara det ledande skogsföretaget samt att skapa växtkraft för generationer!

Du får ett omväxlande och utmanande arbete i en prestigelös organisation där kundfokus, innovation, enkelhet och öppenhet beskriver andan i vår organisation. Att vi vill göra allt för att våra medarbetare ska trivas ser vi som en självklarhet!

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Roger Johansson tfn +46 70 88 11 310. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Roger Johansson
070-881 13 10
roger.johansson@finnvedenexecutive.se