Schenker Åkeri är ett helägt dotterbolag till DB Schenker. Vår verksamhet består av hämtnings-, distributions- och fjärrtrafik inom DB Schenkers inrikes nätverk för gods och paket samt temperaturkontrollerade varor för Coldsped. Vi erbjuder våra kunder marknadens bästa transportlösningar genom att ha ett utvecklande ledarskap, hög precision i våra processer och ett affärsmannaskap i framkant. Mer information hittar du på vår hemsida http://www.akeri.dbschenker.se

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker till Jönköping en engagerad och affärsdriven

Platschef

Schenker Åkeri har ca 950 lastbärande enheter och är ca 1000 anställda. Av det totala antalet anställda är ca 900 sysselsatta med hämtnings-, distributions- och fjärrtrafik i DB Schenker inrikes nätverk för gods och paket, vilket gör Schenker Åkeri till ett av Sveriges största åkerier. Schenker Åkeri är indelat i två affärsområden, Hämtning och Distribution och Fjärr, och man transporterar årligen ca 2 miljoner ton gods. Jönköping är den näst största siten inom affärsområdet Hämtning och Distribution och har ca 85 anställda.

Tjänsten
Som Platschef är ditt uppdrag att leda och utveckla verksamheten inom affärsområdet Hämtning och Distribution i Jönköping. Du ansvarar för Schenker Åkeris verksamhet och personal på orten, är huvudkontakt mot distriktet och medverkar tillsammans med fjärrverksamheten i en s.k. samrådesgrupp (åkerier som kör för Schenker AB) på orten. Som Platschef företräder du Schenker Åkeri både internt och externt och är övergripande ansvarig för att gällande lagar, förordningar och kollektivavtal följs på platsen.

Du förväntas leda verksamheten och dess medarbetare genom ett tydligt och närvarande ledarskap. Du ansvarar för att processer och rutiner är optimerade samt att verksamheten är kostnadseffektivt bemannad. Du är vidare ansvarig för att överenskomna beslut verkställs och medverkar aktivt till att verksamheten ständigt utvecklas samt att vid behov införliva ny trafik och optimera befintlig.

Du ingår tillsammans med de andra 7 HD-platserna i en driftsledning för affärsområdet Hämtning och Distribution. Du ingår även i den utökade företagsledningsgruppen för Schenker Åkeri AB som träffas 4 ggr per år.

Profil
Dina personliga egenskaper är viktiga eftersom du som Platschef blir en viktig förebild i vår verksamhet. Vi söker dig som är kommersiell och affärsinriktad samt har intresse och erfarenhet av liknande uppdrag i ett större företag. Du är van att hantera olika kompetensområden i ett och samma uppdrag. Du ska ha arbetat med nyckeltal och målstyrning och ha flerårig erfarenhet av att leda personal. Du har god ekonomisk förståelse och har erfarenhet av budgetansvar, göra ekonomiska kalkyler och att arbeta med prissättning.

Du har mycket god ledarförmåga, är tydlig, strukturerad och prestigelös samt är bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande bransch, det är dock inget krav.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se