Alwex Transport AB är ett transport- och logistikföretag med huvudkontor i Växjö. Företaget ägs av 80 åkeriföretag som alla är skickliga specialister inom sina verksamhetsområden. Totalt disponerar Alwex över ca 300 fordon som i huvudsak verkar inom fyra affärsområden; Lager & Logistik, Miljö & Anläggning, Fjärr samt Transport & Terminal. Förutom transporter finns inom Alwex gruppen recyclingverksamhet, betongtillverkning, intermodal terminal och en omfattande tredjepartslogistik i Växjö, Jönköping, Kalmar och Malmö. Antalet anställda är ca 200 personer och Alwex har en stark marknadsposition. Omsättningen är 1,2 miljarder kronor.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Affärsområdeschef

Vi söker en affärsdriven och engagerad Affärsområdeschef till ett av våra fyra affärsområden.

Transport & Terminal erbjuder ett unikt distributionsnät och några av Sveriges största producenter och livsmedelskedjor använder idag våra tjänster. Men med skräddarsydda lösningar tar vi även hand om mindre och lokala transporter.

Tjänsten
Som Affärsområdeschef är ditt övergripande uppdrag att driva och leda affärsområdet samt säkerställa att affärsområdet lever upp till företagets uppsatta mål vilket innebär att du är ansvarig för resultatmålen och att operationella KPI:er nås och följs upp. Som Affärsområdeschef är du även ansvarig för försäljningsmålen inom ditt affärsområde och att dessa implementeras och genomförs.

Du förväntas leda affärsområdet och dess medarbetare genom ett tydligt och närvarande ledarskap. Du ansvarar för att processer och rutiner är optimerade och att överenskomna beslut verkställs.

För att lyckas med uppdraget är en bra dialog och samverkan med organisation och åkerier/delägare en förutsättning för att nå de gemensamma målen. I ditt uppdrag ingår även att utveckla, motivera och stödja medarbetarna i deras roll och uppdrag.

Profil
Dina personliga egenskaper är viktiga eftersom du som Affärsområdeschef blir en viktig förebild i vår verksamhet. Vi söker dig som är affärsinriktad och har intresse och erfarenhet av liknande uppdrag i ett större företag. Du är van att hantera olika kompetensområden i ett och samma uppdrag. Du ska ha arbetat med nyckeltal och målstyrning och ha flerårig erfarenhet av att leda personal. Du har mycket god ledarförmåga, är tydlig, strukturerad och prestigelös samt är bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. Erfarenhet av B2B är meriterande och erfarenhet från liknande bransch är önskvärt, dock inget krav.

Vi erbjuder dig
På Alwex arbetar 200 engagerade medarbetare. Vi kommer från olika bakgrunder och har olika yrkeskompetenser. Våra produkter har en erkänt hög kvalitet i de branscher vi verkar inom och Alwex har ett gott renommé hos våra samarbetspartners och i samhället i stort.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Martin Dambergs, tfn +46 72 206 20 84 eller Ulrika Danielsson tfn +46 70 233 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se