Nimbus Group är en av Europas ledande tillverkare av fritidsbåtar. Med ett skandinaviskt synsätt på design och funktion utvecklar Nimbus Design Team båtar för dagens och framtidens båtliv. Produkterna präglas av sjövärdighet, funktionalitet och miljömedvetenhet. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer varumärkena Nimbus och Paragon Yachts för världsmarknaden. Samtliga båtar byggs primärt i den egna produktionsanläggningen i Mariestad. Nimbus huvudkontor med permanent utställning och full service marina är beläget i GKSS hamn i Göteborg. Omsättningen är beräknad till 500 milj SEK för 2018 och bolaget har 145 anställda.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Nimbus är i en stark expansiv fas och vi söker nu en

Chief Financial Officer - CFO

Som CFO inom Nimbus Group har du det övergripande och operativa ansvaret att säkerställa bolagets externa redovisning. I detta arbete säkerställer du bolagets redovisningsmodell, rapporteringssystem och administration för att tillgodose kraven från externa myndigheter, ägare och företagets ledning. Centralt för uppdraget är att du säkerställer att bolagets redovisningsmodell är relevant för koncernredovisning. Ansvaret inkluderar även företagsförsäkringsfrågor, hyresavtal, administrativa avtal, HR och IT. Utmaningen i uppdraget blir att implementera och upprätta stabila rutiner då vi är inne i en stark utvecklingsfas. Du leder ett team bestående av fem personer, som utgör Nimbus servicecenter, med ansvar inom redovisning, bokföring, controlling samt löne- och personaladministration. CFO rapporterar till CEO och ingår i ledningsgruppen samt är föredragande i styrelsen.

Den vi söker
Vi söker dig med erfarenhet från liknande uppdrag som ekonomichef med erfarenhet från tillverkande industri med framtagning av egna produkter, projektstyrning och egen försäljning kombinerad med återförsäljare. Du har utvecklat och upprättat beslutstöd och rapporter till styrelse, ledning och beslutsfattare. Du är van att analysera ekonomiska resultat och har bidragit till affärsmässiga förbättringar och väl underbyggda beslut. Har du dessutom erfarenhet av verksamhetsutveckling, förvärv och konsolidering är det ett plus. Du behärskar området för externredovisning samt har erfarenhet av affärsplaneringsarbete och upprättande av affärsplan. Vidare är det viktigt att du har verkat aktivt i ditt ledarskap och byggt relationer med chefer, nyckelpersoner och anställde ute i verksamheten. För att lyckas i detta uppdrag t tror vi du måste vara affärsinriktad, analytisk och handlingskraftig. Som person är du stabil och har integritet. Uppdraget kommer att ställa höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga och du behärskar utöver svenska även engelska i tal och skrift.

Nimbus kan erbjuda dig
Nimbus kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en bransch där vi agerar på den internationella marknaden för fritidsbåtar. Vill du vara med oss på en stark tillväxtresa där din insats kommer att göra skillnad, då är du välkommen att skicka oss din intresseansökan. Placeringsorten är Göteborg på Nimbus huvudkontor.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se