Inwido Supply AB med huvudkontor i Jönköping är en affärsenhet inom Inwido. Inwido är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande dörrleverantörerna. Företaget har verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Irland, Estland, Litauen, Polen, Storbritannien, Tyskland och Österrike samt exporterar till ett stort antal länder. Koncernen marknadsför ett 20-tal starka, lokala varumärken som bland annat Elitfönster, SnickarPer, Hajom, Hemmafönster, Outline, Tiivi, Pihla, Diplomat och Sokolka. Inwido har ca 4 400 anställda och omsatte under 2017 cirka 6,4 miljarder kronor.
Inwido Supply AB består av fem tillverkande enheter, två fabriker i Sverige och tre fabriker I Polen. Inwido Supply har ca 700 anställda och omsätter ca 650 miljoner kronor.

 

Inwido Supply AB söker en erfaren och affärsdriven

Ekonomichef

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för genomförande av vår affärs-och strategiska plan samt att sprida kunskapen inom Supplys enheter. Vidare kommer Du att ansvara för ekonomiplanering och uppföljning, budget, prognoser, rapportering, controlling, och löneadministration. Din uppgift blir att driva och leda ekonomiavdelningen, ansvara för och utveckla ditt team som består av tre medarbetare i Sverige samt fem ekonomer i dotterbolagen som rapporterar i matris. Du förväntas även att ha en aktiv roll som business controller och du kommer därigenom också vara operationellt aktiv i organisationen. Du deltar i många olika processer så som investeringar, kalkyleringar samt ansvarar ut mot våra revisorer. Tjänsten är bred, du kommer att arbeta med helheten inom ekonomi men även vara en viktig kugge i ledningsgruppen med att driva och utveckla bolaget. Nuvarande ekonomichef har också HR-ansvaret. Har du kunskaper och brinner för detta så är det ett plus. Du rapporterar till VD för Business Unit Supply.

Vi söker dig som är strategisk och framtidsorienterad. Du är en kreativ problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete, både inom och utom den egna organisationen. Du är drivande och tycker om att ta ansvar och som person är du noggrann och strukturerad.
I grunden har du en gedigen akademisk ekonomibas. Du har minst 10 års erfarenhet av arbete inom ekonomifunktionen i ett större företag, gärna från en internationell koncern och ett antal år som ekonomichef eller motsvarande. Vårt koncernspråk är engelska varför du behärskar språket i tal och skrift.
Ditt ledarskap kännetecknas av god samarbetsförmåga, handlingskraft och förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du är strukturerad och har lätt att kommunicera med alla de kontakter du utvecklar, såväl internt som externt.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, 0702 33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

 

Ort: Jönköping Län: Jönköpings län


SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se